Política

Vendre el peix abans d'hora

ALS BARS DE LA PLAÇA

Com no està bé anar venent el peix abans de tindre'l al cabàs, seguint les amables indicacions d'un lector, i d'altres persones interessades, no comentarem encara el llibre que s'ha anunciat per a preparar la campanya electoral de Francesc Baixauli, a càrrec de l'erari públic. En això de gastar un dineral públic per a pagar-se la campanya electoral, Baixauli és un especialista, i ja ho féu posant els objectors de consciència a ensobrar-li paperetes i propaganda electoral, o amb els centenars de vídeos del seu fantasiós projecte d'avinguda d'Alacant, que es repartiren la vespra d'altres eleccions.

Però, com el cas que ens ocupa és el llibre, del qual, malgrat que no s'haja editat, ja se'n sap alguna cosa, direm que té moltes fotografies i mapes (pagats amb diners públics), amb un text la versió definitiva del qual encara no es coneix, però sí la versió original. Es pot pensar que, a no ser que les modificacions siguen molt substancials, el text serà fàcilment recognoscible pels lectors, gràcies al sistema de moda de copiar-pegar. Per tant, no parlarem del llibre del doctor Paco Tortosa, fins que no aparega al públic, encara que sí que podem dir ja que se li adjudicà el llibre a Tortosa sense cap concurs, o siga a dit, com en el franquisme. Ja parlarem en el seu moment, quan els partits de l'oposició demanen les factures, dels costos de redacció i confecció; també en parlarem, aleshores, de les complicitats d'alguns funcionaris i regidors.

Al voltant del projecte turístic, crida l'atenció el nul ressò que ha tingut en la premsa, llevat d'una fotografia de l'alcalde perxant. Però, sobre tot la pregunta és: quan podrà estar en marxa aquest projecte o panacea? Se sap per informacions de l'àrea econòmica, sobre tot pel desencisat Manolo Olmo, que a l'Ajuntament no hi ha ni un euro i que els pressupostos de l'any que bé seran magres, per no dir esquàlids. També sabem que al Ministeri de Blanco tampoc no hi ha ni un euro per a gastar en el Port; ni ningú té diners per a restaurar campanars, pintures, ni sènies... També sabem que encara no s'han pronunciat els pescadors sobre l'ús de les seues barraques... Per acabar-ho d'arreglar, sabem que els projectes de llicències d'activitats són tan prolixos que poden durar, en un cas com aquest, pràcticament un any i sinó que li pregunten al tècnic Villalba.

Però, a Silla les coses es fan així: l'alcalde les pensa i plaf, ja està. Abans de desembre s'han d'haver acabat els casals fallers en zona verda, i la Casa de la Cultura, a càrrec del Pla Zapatero. Baixauli també vol acabar el multifuncional, i fins i tot un pàrquing de 200 places a l'avinguda d'Alacant, cobrint una enorme bassa de contenció d'aigües pluvials que encara no s'ha fet... O siga que tot és vendre el peix abans de tindre'l a la cistella, però de forment ni un gra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona