Política

Paterna aprova per unanimitat una moció contra la instal·lació d l' MTC radioactiu de Zarra

La proposta de Compromís va ser rebutjada i esmenada fa sis mesos pel PP

El ple de l'Ajuntament de Paterna ha aprovat per unanimitat una moció del Grup Compromís contra la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus radioactius a la localitat de Zarra. La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha explicat els inconvenients i efectes negatius d'acollir una instal·lació d'aquestes característiques. “Si finalment s'ubica a Zarra, haurem de veure com passen una vintena de combois a l'any pel by-pass, molt pròxim a Paterna, procedents de les centrals Ascó I, Ascó II, Vandellòs II i Vandellòs I ”.

Malgrat l'obligació de circular a 40 km/h com a màxim i amb escorta policial, “aquests vehicles que transporten mercaderies perilloses poden sofrir una fallada i causar una catàstrofe”, explica Loles Ripoll.

Amb la d'ara, és la segona vegada que Compromís presenta al ple la moció. Fa sis mesos va ser rebutjada pel PP, que va esmenar-la, i va argüir que no calia “ficar cullerada” en l'exercici legítim de les competències d'un altre ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.