Política

Compromís demana explicacions a De Rosa per la seua presumpta implicació en el “cas Brugal”

Diverses informacions apunten que l'exconseller de Justícia, Fernando de Rosa, es va reunir amb l'empresari Enrique Ortiz per parlar de l'adjudicació de les obres dels nous jutjats

El síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera (BLOC), considera que les darreres informacions que vinculen l'exconseller de Justícia i actual vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, amb el cas Brugal, són “molt alarmants” i li ha exigit explicacions. Segons Morera, l'exconseller De Rosa ha de donar una explicació “convincent i respectuosa amb la veritat“. “No volem excuses ni cortines de fum. Estem davant un altre cas de corrupció empresarial i política molt greu, on s'ha jugat una vegada més amb els diners dels valencians i s'han adjudicat obres i contractes a gent que ha fet ús de l'amistat i de les influències, i hi ha deixat fora empresaris honestos i mercantils que juguen net”, subratlla Morera.

El diputat nacionalista recorda que hui s'ha filtrat en mitjans de comunicació part de les converses entre el germà de l'exconseller de Justícia i l'investigat constructor alacantí Enrique Ortiz, on es fa clara al·lusió que era membre del Consell i on es demostra que quedaven a dinar tots tres per parlar de concessió d'obres de palaus de justícia.

Morera també ha mostrat la seua preocupació per la presència de De Rosa en el CGPJ, ja que és l'òrgan que decidirà la renovació del TSJ valencià, que és on s'ha d'investigar la branca valenciana del cas Gürtel i el cas Brugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a una zona de refugiats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA