Política

Camacho reivindica el seu dret a utilitzar la via jurídica

La presidenta del PP de Catalunya defensa el seu recurs contra la prohibició dels toros

Obren la porta a actuar contra els reglaments de Girona i Tarragona si no s'adapten a la sentència del TC

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat aquest dijous el recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) que ha presentat el seu partit contra la prohibició de les corrides de toros, i ha reivindicat el dret del PP a utilitzar la via jurídica.

Camacho ha argumentat que el PP té un informe jurídic que sosté que Catalunya no té competències per prohibir les corrides de toros, sinó només per regular-les. Però a més, ha defensat la llibertat de cada ciutadà per escollir si vol anar a veure una cursa de braus o no. “La Catalunya que nosaltres defensem és la de la llibertat i la de la pluralitat. D'altres volen la Catalunya de les prohibicions i de les multes lingüístiques”, ha al·legat.

També s'ha dirigit a aquells que diuen, com Artur Mas, que el PP intenta guanyar als tribunals el que perd al Parlament. “Jo li diria al senyor Mas que l'Estat de dret està per fer-lo servir, igual que ells van recórrer la LOFCA. La legitimitat està per a tothom”, ha indicat. Alhora, ha volgut deixar clar que va ser el PP català qui va decidir portar la prohibició de les curses de braus al TC.

En l'altre front obert pels populars, Camacho ha obert la porta a recórrer contra els reglaments d'usos lingüístics dels ajuntaments de Tarragona i Girona que va aprovar també el PP si no s'adapten a la sentència del TC sobre l'Estatut i eliminen el caràcter preferent del català.

La líder del PP ha posat en dubte que els reglaments que va aprovar el seu partit estableixin explícitament el caràcter preferent del català, si bé ha reclamat alhora que s'adaptin al que ha anomenat el “nou Estatut constitucional”, i donarà marge de temps abans d'optar pel recurs judicial.

Sánchez-Camacho ha participat aquest dijous en una conferència de la Cambra de Comerç,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.