Política

Un nou partit aragonès defensa el secessionisme lingüístic

Membres de la plataforma No Hablamos Catalán creen La Voz Independiente de Aragón

Acusen el PAR de “donar cobertura” als Països Catalans al presentar-se a les eleccions al Parlament

El secessionisme lingüístic aragonès, entès com a ideologia política que rebutja la unitat del català, té un nou soci, disposat a compartir teories lingüístiques impossibles com ara les que defensen que a la Franja de Ponent es parlen tantes llengües com pobles i totes elles diferents entre sí, o bé que s'hi parla una única llengua sense cap lligam amb el català, que sense cap fonament acadèmic anomenen aragonès oriental.

Si fins ara la guerra per no anomenar català al català que es parla a Aragó era sostinguda només pel Partit Popular i el Partit Aragonès (PAR), aquest dilluns s'ha constituït una tercera veu en discòrdia. Es tracta de La Voz Independiente de Aragón (L'VIA), partit polític de nou encuny creat per membres de la plataforma No Hablamos Catalán.

Els promotors del nou partit han criticat la resta de forces polítiques aragoneses al temps que han rebutjat presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya, perquè consideren que aquest pas, que sí ha fet el PAR a la circumscripció de Lleida, “dóna cobertura al nefast concepte de Països Catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.