Política

L'oposició de Paterna acusa l'alcalde d'insistir en un model de mobilitat fracassat

Les noves xifres de la Font del Pitxer ratifiquen una excessiva emissió de CO2 per l'ús quasi exclusiu del vehicle privat

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, lamenta que l'alcalde, Lorenzo Agustí, continue amb la línia de fracàs que el seu model de mobilitat demostra cada dia. Ripoll es pronuncia així, després de conéixer les dades aparegudes en l'Estudi de Mobilitat que ha realitzat la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) sobre una de les àrees industrials més importants d'Espanya, el polígon de la Font del Pitxer.

“En l'enfocament dels nous desenvolupaments urbanístics estan reproduint-se els mateixos errors, ja que no s'ha fet una previsió d'una altra manera d'accedir a aquests nuclis que no siga amb el cotxe particular. Pel que fa al cotxe compartit, que es va llançar com a innovació per reduir les emissions de CO2 al Parc Tecnològic, les xifres d'ús són ridícules, fet que demostra el seu fracàs”, subratlla Ripoll.

La portaveu de l'oposició és conscient de les dificultats que presenta un municipi amb quatre polígons industrials i quatre barris que estan lluny del nucli urbà. Això no obstant, considera que hi ha mesures barates i senzilles que poden servir. “Més transport públic i millor coordinat; bicis públiques en els polígons i que els treballadors d'aquests puguen utilitzar-les, més carril bici; i no fer barris nous perquè el creixement vegetatiu ha demostrat que no és necessari”, afirma Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.