Política

La transparència dels partits

Del cas Millet a la despesa electoral

fiscalia ·

Mas reclama als partits que esperin la decisió del jutge abans de carregar contra CDC

ERC, ICV i PP l'acusen d'encendre el ventilador

“Deixem que parli el jutge i ja està. Tothom a creure i nosaltres els primers”. Així és com el líder de CiU, Artur Mas, va respondre ahir a l'espiral de declaracions de tots els partits que ha desfermat la petició de la fiscalia perquè el jutge investigui per separat les connexions entre el cas Millet i CDC i perquè imputi el tresorer del partit, Daniel Osàcar, i el responsable de la sectorial d'immigració, Àngel Colom. La irrupció del cas en la palestra política una setmana abans de l'inici de la campanya electoral ha acabat obrint un altre debat: el de les grans despeses dels partits en aquest període. El mateix Mas va destapar la caixa dels trons, en una conferència a l'Ateneu Barcelonès: “Moltes vegades els partits polítics hem trepitjat la frontera de la legalitat pels costos de les campanyes electorals”.

ERC, el PP i ICV van rebre les seves paraules amb indignació. El líder dels republicans, Joan Puigcercós, va culpar Mas d'aplicar “la tècnica del calamar” i dedicar-se a “escampar tinta per a tothom”. A la defensiva, Puigcercós va garantir que la seva formació ha fet un esforç per “no estirar més el braç que la màniga” i sospita que CiU i el PSC han gastat més en la precampanya que el que ERC invertirà en els quinze dies previs als comicis. La candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va fer servir un altre símil més recorrent per carregar contra Mas: “Posa en marxa el ventilador”. Per la líder dels populars, el cap de cartell de CiU “no està a l'alçada de les circumstàncies per assumir la presidència de la Generalitat” perquè contradiu la premissa que els polítics han de “ser transparents i donar la cara quan hi ha problemes”.

El candidat dels ecosocialistes, Joan Herrera, va coincidir de ple amb les crítiques del PP i va titllar de “gravíssima” l'actitud dels convergents. A més, va subratllar que ICV ja va proposar que els partits enviessin conjuntament la propaganda electoral per reduir la despesa i que CiU s'hi va oposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel recupera el cos d’un soldat mort el 7 d’octubre i fet ostatge

Barcelona
Veneçuela

L’oposició i el chavisme tornen als carrers un mes després dels comicis

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez viatja a Àfrica per impulsar la migració circular

Barcelona
Estat francès

El fundador de Telegram passa a disposició judicial

Barcelona
guerra a europa

Kíiv incendia un dipòsit de gasolina a la regió russa de Rostov

barcelona
política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona