Política

El govern espanyol reconeix que no paga les traduccions catalanes a la Unió Europea

López Garrido culpa la crisi de la manca de pressupost per fer les traduccions

És la primera vegada que el govern reconeix que està incomplint l'acord promès per Zapatero el 2005

El govern espanyol incompleix l'acord signat amb les institucions europees pel qual es compromet a dotar de pressupost un òrgan que tradueixi al català certa legislació europea i la correspondència amb els ciutadans de la Unió Europea. Així ho ha reconegut el secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, en una reunió que ha mantingut amb eurodiputats catalans a Brussel·les.

Garrido ha al·legat que, a causa de la crisi, l'Estat no pot destinar una partida pressupostària a fer les traduccions. “Els acords es van signar l'any 2005 en plena eufòria econòmica i, per tant, el govern espanyol no es pot excusar per la crisi. Es tracta de manca de voluntat política”, ha afirmat l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras.

“És una falta de respecte que l'Estat consideri el català com un extra del pressupost, ningú pensaria que les traduccions al castellà són prescindibles”, ha manifestat Junqueras després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb López Garrido.

El primer ‘mea culpa' del govern espanyol

El govern de Zapatero havia negat fins ara l'incompliment dels acords administratius pel català i no ha estat fins la reunió d'aquest dijous que ha reconegut la seva responsabilitat.

Aquest estiu, el president de l'Eurocambra, Jerzy Buzek, va enviar una carta responent a les preguntes de Junqueras remarcant que Madrid s'havia compromès a traduir al català tota la legislació adoptada per codecisió però, como que no ho feia, el Parlament Europeu no podia penjar a la seva pàgina web la versió en català d'aquests acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.