Política

Puigcercós diu que l'enquesta del CIS confirma la remuntada d'ERC

El líder republicà demana el vot útil independentista i adverteix que el PP té “molt vot ocult”

El candidat d'Esquerra evita polemitzar amb Laporta

El candidat d'ERC a les eleccions del 28-N, Joan Puigcercós, ha valorat positivament l'enquesta publicada avui pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) perquè, al seu parer, confirma la remuntada d'Esquerra davant “una situació adversa” que apuntaven enquestes anteriors. Segons aquest estudi, els republicans es mantenen com la tercera força al Parlament amb una forquilla de 15-16 escons.

Amb tot, Puigcercós ha advertit que el seu principal competidor per erigir-se com a tercera força de la cambra, el PPC, acostuma a tenir molt “vot ocult”. Per això el líder republicà creu que l'única opció política que “pot aturar el Partit Popular” és Esquerra Republicana i que el vot útil de l'independentisme ha d'anar adreçat a aquesta formació. Aquesta és, segons Puigcercós, l'única manera de “fer que el país” avanci.

També ha indicat que la possible suma de CIU amb els populars al Parlament superaria la majoria parlamentària en només 5 escons i que, per tant, “s'ha de seguir treballant” per tal que la gent no es quedi a casa el dia de les eleccions.

D'altra banda, la formació política ha emès un comunicat on es dóna valor als resultats de l'enquesta perquè “l'any 2006, el CIS va ser qui més es va acostar als resultats finals de les urnes”.

Defensar Tresserras

Per altra banda, Puigcercós ha evitat entrar en polèmiques amb al líder de Solidaritat Catalana (SI), Joan Laporta, el qual va qualificar ahir de “pocavergonya i inútil” el conseller i flamant militant d'ERC, Joan Manuel Tresserras. Així, ha lamentat les paraules de l'expresident del Barça i ha afirmat que no criticarà “altres independentistes”.

“Tresserras és el millor conseller de Cultura que ha tingut Catalunya”, ha assegurat el candidat republicà. El cap de llista d'Esquerra ha afegit en defensa de Tresserras que “qualsevol persona que estimi la cultura i la llengua catalana” hauria de sentir-se orgullosa i satisfeta del treball del conseller en els seus quatre anys al Govern.

A més, ha subratllat que “els independentistes encara tenim molt treball a realitzar” i ha garantit ERC tindrà una “actitud constructiva” en aquesta campanya i no vol entrar en una dinàmica de desqualificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Kamala Harris rescata Biden per a la seva campanya presidencial

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona
GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA