Política

El PSC vol incorporar deu zones més al pla de barris

Marina Geli defensa l'educació, la col·laboració amb entitats socials i el suport a les famílies per lluitar contra la pobresa

Es proposa eradicar el 17% de pobresa infantil tot i la crisi econòmica

Lluitar contra la pobresa per evitar l'exclusió social. El PSC va explicar ahir les mesures que té previst tirar endavant per aconseguir aquest objectiu, agrupades sota el paraigua d'una llei d'economia social i un pla de lluita contra la pobresa i una inversió anual de vint milions que es comprometen a impulsar. Segons la número 2 de la llista per Girona, Marina Geli, afavorir la inclusió social ha sigut una de les seves prioritats en el govern, i per demostrar-ho va resumir aspectes com ara l'augment de places públiques de llars d'infants –“a les comarques gironines n'hi ha 6.045, i n'hem fet tantes en set anys com en els 23 anteriors”– o el pla de barris, amb 23 actuacions. Geli es va comprometre a desenvolupar deu projectes més els pròxims quatre anys, ja que segons el seu parer el pla de barris representa “les polítiques generalistes i transversals per millorar l'entorn i evitar l'exclusió social”.

Pia Bosch, número 4 del PSC, va explicar que la col·laboració amb els ajuntaments, els equips d'atenció a la infància i l'adolescència o reforçar iniciatives com els centres oberts van en aquest sentit: “L'entorn i les desigualtats socials afavoreixen la pobresa, però sense el que hem fet aquests anys la crisi hauria impactat molt més”. Geli va defensar també aquesta idea, i va destacar que el 17% de pobresa infantil és inferior a la mitjana espanyola i europea, però que el seu objectiu és eradicar-lo. “No creiem en el determinisme social, sinó en el fet que amb l'educació els nens i nenes amb risc d'exclusió se'n puguin sortir”, va afirmar, i va assegurar que s'ha de potenciar la col·laboració amb les entitats socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.