Política

Rajoy alerta del risc que CiU sumi 68 escons

Intensifica els atacs contra Mas per una possible majoria absoluta

Vaticina un magnífic 28-N per a Camacho

El PP no pensa donar respir a CiU. Si dijous era Alícia Sánchez-Camacho qui es llançava a frenar una majoria àmplia de la federació, ahir va ser Mariano Rajoy qui va alertar del risc que el partit d'Artur Mas assoleixi la majoria absoluta. “Seria dolent per a Catalunya i ens deixaria fora d'on el PP vol estar, en la sensatesa i la moderació”, va afirmar el líder popular, que va arrencar els aplaudiments més encesos del sopar míting celebrat a Girona quan es va referir al fet que Mas no va celebrar el triomf d'Espanya al Mundial. “No coincidim. Com tampoc no ho faríem en les polítiques nacionalistes”, va afegir.

Rajoy i Camacho temen cada vegada més el vot útil cap a CiU i el volen contrarestar aplegant-ne un altre, que no vol la independència en cap cas i no vol el tripartit. Per això Camacho va reiterar que el PP és “l'única garantia”.

Així doncs, Rajoy feia esforços per donar per mort i enterrat el govern d'esquerres, per més que CiU quedi lluny dels 68 diputats. “El tripartit és història de Catalunya. S'ha produït i ja no es farà mai més. S'ha esgotat sol. No tornarà més. És la primera gran victòria de Catalunya”, va proclamar davant unes 400 persones, i va vaticinar un “magnífic” resultat de Sánchez-Camacho.

En la línea de situar el tripartit i la federació nacionalista al mateix nivell, en l'atac més dur, la candidata popular va afirmar que el govern i els convergents havien “malmès la llibertat”.

Hores abans, des de Cerdanyola, Sánchez-Camacho havia fet una proposta per combatre la congelació de les pensions. La dirigent popular va oferir que un 10% de la recaptació dels bons de la Generalitat, que suposarien uns 300.000 euros, vagin dirigits a pagar 240 euros anuals als pensionistes.

“L'objectiu és que els pensionistes no perdin poder adquisitiu. Més de la meitat, unes 675.000 persones, estan vivint per sota el llindar de la pobresa. S'hi ha de posar fre”, va dir Camacho, que va acusar Montilla d'haver utilitzat la iniciativa dels bons patriòtics “per tapar forats i deutes de la Generalitat fruït de la seva mala gestió”.

Camacho va afegir que, en cas de tenir incidència en el govern, aquesta mesura s'iniciaria el 2011 i es mantindria fins que no es tornessin a revalorar les pensions.

LA FRASE

El tripartit ja és història. S'ha esgotat sol i no tornarà mai més. Aquesta és la primera victòria
Mariano Rajoy
president del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona