Política

La batalla comença a la Conca

Poblet (CiU) busca ressuscitar el predomini convergent dels vuitanta a la comarca

Luna (PP) ironitza amb les possibilitats que Chery s'instal·li a l'Espluga

ERC vol fer arribar les rodalies a Montblanc

La discussió ha començat pel nord, concretament pel nord-oest. CiU, ERC i el PP van pentinar ahir la Conca de Barberà, gairebé assetjada per la transcendència dels projectes logístics, industrials i en infraestructures viàries que planen sobre el seu futur. En canvi, amb un discurs gairebé poètic, sense gaires concrecions, el líder convergent, Josep Poblet, va fer a Forès una reivindicació de l'equitat territorial i del paper dels pobles petits, des del municipi menys poblat del Camp i l'Ebre i potser amb la legitimitat que li atorga la presidència d'un ens com la Diputació, que té la seva raó de ser en el suport als municipis més desatesos. En el rerefons de l'escena –tots els membres de la candidatura per Tarragona fent-se una foto al mirador– hi ha una certa fixació personal de Poblet mateix pel nucli de Forès i una clara evocació política: CiU busca reconquerir definitivament el territori que fa 20 anys, arran d'un polèmic pla de residus, li va girar l'esquena.

El cap de llista del PP, Rafa Luna, també va començar la campanya a la mateixa terra, on va presentar les seves propostes per a la Conca. Des de Montblanc es va referir a la necessitat d'impulsar el polígon montblanquí i la resta d'àrees industrials, després de donar per fet que l'empresa automobilística Chery, que el govern tripartit havia anunciat que estudiava venir a l'Espluga de Francolí, s'instal·larà a Turquia. L'executiu manté que l'opció turca no va en detriment de les pretensions del Camp de Tarragona –Vila-rodona també hi aspira–, però el líder popular va qualificar de “conte xinès” l'anunci que va fer a finals d'estiu José Montilla. Luna va lamentar també que la comarca hagi estat “abandonada pel tripartit” i va subratllar la necessitat de fer l'A-27 entre Valls i Montblanc, on l'obra estatal està aturada. Finalment, també va insistir que cal potenciar el turisme a través de la Ruta del Cister i aprofitar tots els recursos de la comarca.

També va desembarcar a la Conca Esquerra, que al vespre va fer a Montblanc un míting en què Ernest Benach, tot i ser el número 2 per Barcelona, va escortar el cap de files tarragoní Sergi de los Ríos. Els republicans ja havien reivindicat ahir mateix el paper del Departament de Governació perquè tots els nuclis de més de 50 habitants tinguin cobertura de telefonia mòbil i banda ampla, una millora especialment transcendental en comarques com la Conca. I en el míting, també van fer un discurs en favor d'unes millors connexions per a la Conca: la desitjada A-27 i la inclusió de Montblanc en la futura xarxa de rodalies del Camp, que es podrà articular un cop la Generalitat gestioni els regionals a partir de l'1 de gener: “Rodalies no pot acabar a Picamoixons”. De los Ríos també va enfocar la “darrera oportunitat” de reflotar el sector agrari com un repte a l'altura de la independència, i Benach va apel·lar a la singular “valentia” de la gent de Montblanc.

Un equip de la URV analitza els diaris en un seguiment de la prèvia del 28-N

Un equip d'investigadors de la Universitat del País Basc i de la Rovira i Virgili (URV) farà un seguiment continuat de la campanya a Catalunya. S'analitzaran les informacions sobre els candidats José Montilla, del PSC, i Artur Mas, de CiU, que apareguin en les principals capçaleres diàries de la premsa catalana. L'observatori centra la seva atenció en les pàgines de l'Avui, El Mundo, El País, el Periódico i La Vanguardia. S'usarà una metodologia d'anàlisi quantitativa i qualitativa i els resultats s'oferiran a través d'una pàgina a Facebook i un compte a Twitter.

Marató de Laporta a Tarragona

El presidenciable de Solidaritat va estar tot el dia a Tarragona, on va visitar la URV, va dinar amb empresaris, es va passejar per la rambla i va fer un míting al palau firal.

Sabaté retreu a Poblet el pacte amb el PP a la Diputació

El cap de llista del PSC va llançar diversos dards al convergent Josep Poblet durant la jornada d'ahir, entre els quals, un retret per haver pactat amb el PP a la Diputació de Tarragona. “Hauria d'aclarir si també faran el mateix a la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.