Política

Puigcercós augura que Rajoy dirigirà Camacho per control remot a favor de CiU

Alerta d'una majoria absoluta de la federació amb el PP

Recorda que Piqué va haver de plegar per discrepar de la direcció dels populars a Madrid

“No cal anar a Badalona per saber com les gasten els del PP amb els immigrants”. Esquerra va apujar el to ahir des de l'Hospitalet contra el PP, l'enemic número 1 del partit, no solament qualificant-lo de xenòfob, sinó disparant directament contra la presidenta dels populars catalans. Joan Puigcercós va criticar el sucursalisme d'Alícia Sánchez-Camacho i va recordar que el seu predecessor, Josep Piqué, va ser fulminat quan no va seguir al peu de la lletra els dictats del carrer Gènova. “Per control remot”, diu que dirigiran la líder del PP a Catalunya des de Madrid “perquè voti a favor de tot el que faci CiU”.

El presidenciable va arengar els assistents a la Farga amb un discurs antiPP que es va remuntar a l'època en què Mariano Rajoy era ministre. El va acusar d'haver convertit l'Estat en un “colador” d'entrada de persones en situació irregular, precisament les mateixes que ara vol reenviar als països d'origen. “Xenofòbia i demagògia” és una de les cares del dau blau que acompanya Puigcercós a cada míting per simbolitzar els perills que Sánchez-Camacho sigui decisiva després del 28-N.

El president d'Esquerra va alertar que els populars pretenen rebaixar les pensions, reduir la salut pública i els serveis socials en general. “Si empenyem, no hi haurà majoria absoluta del PP i CiU; ara la sumen”, va exclamar-se.

Puigcercós va ser interromput per dos joves que van pujar en silenci a l'escenari amb una pancarta en què es podia llegir “Capitalisme = Bolonya = ERC”. El candidat va reprendre el fil amb l'ajuda de la número 3 de la llista, Anna Simó, amb qui va compartir entarimat i alternar el discurs. Com si res no hagués passat, va continuar carregant, en aquest cas contra CiU, per haver “renunciat” al concert econòmic que reclama ara durant la Transició i per haver malvenut, segons Esquerra, l'Estatut a Madrid. “Quants anys trigarà CiU en reconèixer que es va equivocar?”

D'altra banda, va recuperar el discurs de les mans netes i la paraula lliure que va fer fortuna amb Josep-Lluís Carod-Rovira el 2003, sobretot en contraposició a la federació per la presumpta relació entre CDC i Ferrovial via Fèlix Millet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona