Política

Millo equipara el català amb l'anglès i el castellà

El PP s'erigeix com a l'únic partit que garanteix els lligams amb l'Estat

“Volem el català com a llengua vehicular”, va dir Josep Enric Millo, candidat popular per Girona al Parlament. Millo hi va afegir: “Però també el castellà, i també l'anglès”. I és que el candidat popular a Girona és partidari que les tres llengües siguin vehiculars al carrer i a les escoles.

El candidat gironí va obrir l'acte central dels populars a Girona, el primer gran acte de la campanya, davant d'unes 400 persones, a l'Auditori de Girona, en què hi van participar la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el president del PP espanyol, Mariano Rajoy.

El PP va erigir-se com a l'únic partit que no vol que Catalunya se separi d'Espanya i va explicar que el PP esdevingui “el vot útil” que garanteixi reforçar els lligams” amb l'Estat espanyol.

Els altres cavalls de batalla del Partit Popular són temes com ara la remuntada econòmica amb l'enfortiment de l'economia o la seguretat. Però les pensions dels jubilats van ser un dels eixos centrals dels quals el partit es va servir per repartir llenya entre els altres partits, sobretot Convergència i Unió, “sense el suport dels quals no s'haurien congelat les pensions”. La baixada dels impostos i la supressió del de successions són els altres punts forts de la seva campanya. Segons l'opinió d'Alícia Sánchez-Camacho, “tots aquells que parlen d'autogovern no han abaixat els impostos a Catalunya”, un altre cop carregant contra CiU.

Sánchez-Camacho va fer referència ahir a les despeses “supèrflues” que han de “desaparèixer” com ara les ambaixades de Carod-Rovira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.