Política

Montilla adverteix que CiU té el “cor independentista”

El líder del PSC compara la federació nacionalista amb un préssec “amb pell estatutària, polpa sobiranista i pinyol independentista”

El candidat socialista assegura que Mas vol fer retallades socials com les que ha fet David Cameron a Anglaterra

El cap de llista socialista a les eleccions al Parlament, José Montilla, ha advertit avui que encara que CiU pugui semblar una formació moderada i amb voluntat pactista en realitat té un “cor independentista”. Per il·lustrar-ho, el primer secretari del PSC ha comparat la federació nacionalista amb un préssec amb “pell estatutària, polpa sobiranista i pinyol independentista”. Seguint amb aquest símil Montilla ha explicat que ara entén “perquè al nucli dur de CDC li diuen el pinyol” i ha afirmat que aquest grup és el més proper a Artur Mas dins la direcció del partit i té les posicions més sobiranistes dins la federació.

El líder del PSC ho ha dit en un míting a Tarragona al costat del vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui ha fet notar que segurament coneix més la “pell llustrosa” de CiU, la que representa una dreta “estatutària” i “presentable” i “es mou amb comoditat pels passadissos del Congrés”. Per això ha advertit al ministre –el qual manté bones relacions amb Duran i Lleida¨–, que la convergència “que dirigeix Mas i vol governar a Catalunya és una altra”, una “dreta independentista” que “promou un referèndum per la independència”. “La CiU que volia cooperar amb Espanya és el passat”, ha afegit.

Retallades socials

A més, el president de la Generalitat ha considerat que darrere la promesa de rebaixar la fiscalitat que fa la federació nacionalista s'hi amaga una àmplia retallada de les prestacions socials. “Quants metges, mossos i mestres vol acomiadar?”, ha preguntat. Per això, ha assegurat que ell no prometrà abaixar els impostos, perquè “no s'hi val enganyar a la gent”.

Per al candidat del PSC, encara pugui semblar que CiU té un discurs social, en realitat “admira” el primer ministre britànic, el conservador David Cameron, i l'emularà, amb una tisorada a l'estat del benestar, com la que ha fet aquest al Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona