Política

Mas ridiculitza l'entrada de ZP i Rajoy en la campanya

El líder de CiU critica que Montilla i Sánchez-Camacho presumeixin de dirigir partits catalans i després hagin d'acudir al ‘primo de Zumosol'

Reclama que el PSC tingui llibertat de vot a Madrid

Fent broma. Així és com el candidat de CiU, Artur Mas, va intentar ridiculitzar l'aterratge exprés dels pesos pesants del PSOE i del PP en la campanya electoral. “És curiós que aquests partits, que diuen que són tan d'aquí, no paren de portar algú de fora”, va apuntar. Per Mas, José Montilla i Alícia Sánchez-Camacho recorren al seu primo de Zumosol perquè els ajudi a millorar els resultats del 28-N. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, intervindrà precisament avui en un míting a Viladecans. Ahir, el líder del PP, Mariano Rajoy, feia tàndem amb Camacho a Vila-seca, mentre que el vicepresident espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, donava suport a un acte de Montilla a Tarragona.

Mas també va censurar que els socialistes atiïn ara el fantasma d'una hipotètica aliança de CiU amb el PP, quan el PSE presideix el govern basc gràcies als populars. “Se'ns acusa de tot: un dia som independentistes, després pactarem amb el PP, sóc Artur Mas de lo mismo i després Montilla avisa que ja no som els d'abans. Quan ho tinguin clar, que ens truquin”, va afegir, tot subratllant amb retolador vermell les contradiccions del discurs del PSC. El candidat de CiU també va instar els socialistes catalans a reivindicar la llibertat de vot dels seus diputats al Congrés quan es decideixin qüestions importants per al país.

Mas va protagonitzar un míting amb 1.200 simpatitzants a Badalona, que s'ha convertit en el centre del discurs més xenòfob del PP contra la immigració irregular. Al compàs del seu “to” en positiu, només va fer un lleu retret al fet que la líder del PP vingui “de fora” a “pontificar”.

Pròleg de les municipals

Les enquestes indiquen que és a Barcelona on la federació pot créixer més en escons i CiU ha convertit l'àrea metropolitana en un nucli prioritari de la campanya. En aquest context, Mas va fer una crida perquè les pròximes eleccions es converteixin en un pròleg de les municipals, en què, segons va dir, CiU pot aspirar a fer-se amb l'alcaldia badalonina. Aquest ha estat fins ara un objectiu inabastable per a la formació, que hi governa en coalició amb el PSC. “Ara el caliu i les ganes de canvi són suficients perquè puguem dirigir ciutats com aquesta”, va arengar Mas. El líder de CiU va tancar el dia sopant amb la seva esposa, Helena Rakosnik. Ahir feia 30 anys de la seva primera cita.

Hores abans, al migdia, en un acte dedicat a l'esport a l'INEFC, el candidat de CiU va fer un traç més en l'esbós del que vol que sigui el futur govern. “El president de la Generalitat tutelarà directament el món de l'esport a casa nostra”, va revelar.

Un dia som independentistes, i després pactarem amb el PP. Quan ho tinguin clar, que ens truquin
És curiós que el PSC i el PP, partits que diuen que són tan d'aquí, no paren de portar algú de fora
Als diputats del PSC, ja que no tenen grup propi, almenys que els donin llibertat de vot al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.