Política

La irrupció dels santcristos grossos esvalota Tarragona

La participació de Rubalcaba i Rajoy, que coincideixen en el temps a Tarragona i Vila-seca, i en el TAV de tornada a Madrid, marca la segona jornada

Els socialistes s'animen i Ballesteros ja intueix “una gran victòria”

Dia de política amb les tripes al Tarragonès. Els dos partits amb més projecció estatal, el PSC i el PP, van portar dos dels seus principals referents a Madrid [més informació a Política] per escalfar l'ambient en dos mítings de format reduït, però de munició concentrada. Es van increpar a vuit quilòmetres de distància i després van agafar alhora el tren de tornada a l'estació del TAV a La Secuita. Fins i tot van conversar uns minuts distesament. Però ja havien deixat els seus mobilitzats, engrescats i fins i tot eufòrics. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va traduir la bona resposta que està notant de la gent en expectatives d'una gran victòria socialista el 28-N. I el cap de llista del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, va tornar a disparar contra el seu homòleg de CiU, Josep Poblet: “Va plegar del Parlament fa quatre anys perquè deia que s'avorria, i no volem representant als ciutadans ningú que s'avorreixi”. També va agrair a Rubalcaba l'aturada del transvasament de l'Ebre, ara fa sis anys.

El paper de Rubalcaba va ser aprofitat pel cap de llista del PP, Rafa Luna, per retreure als socialistes que Zapatero “no s'atreveixi” a venir a Tarragona, on “reben Mariano Rajoy amb els braços oberts mentre els socialistes han de recuperar les velles glòries”. Luna va apel·lar a la identitat de Tarragona enfront del “centralisme” de Barcelona, i va posar com a exemple l'“absorció” de Caixa Tarragona per Caixa Catalunya o la manera en què, segons els populars, l'activitat del port de Barcelona condiciona la del de Tarragona.

“Els passavolants”

El desembarcament dels primers espases espanyols no va passar desapercebut per als convergents, ja que en un acte apadrinat pel secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, el candidat per Tarragona, Josep Poblet, va suggerir als ciutadans que no es confonguin: “Rajoy és un passavolant i només ha vingut perquè tothom sàpiga que ha estat aquí, i Rubalcaba, a cobrir les vergonyes dels seus companys”. Duran es va afegir a la denúncia: “Són unes eleccions al Parlament de Catalunya, no a la Moncloa.” El líder democratacristià es va fer ressò de la darrera enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que deixa CiU a nou escons de la majoria però que torna a obrir les portes a un tercer tripartit. “Segur que la nit electoral el senyor Montilla desfarà les promeses que ha fet”, va dir Duran.

Ell i Poblet, que també van defensar que “només CiU respecta l'equilibri territorial i que el seu partit és l'única garantia perquè les comarques de Tarragona tinguin veu al Parlament”, van fer aquestes reflexions en un míting al Kursaal, a Valls, davant d'unes 600 persones amb les quals van compartir un arròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona