Política

El PP signa un pacte “per la unitat dels espanyols” al Saló del Tinell

Els populars escolleixen l'escenari on es va rubricar el primer tripartit per firmar el compromís de Barcelona

Alícia Sánchez-Camacho avisa CiU que el PPC està decidit a ser clau per al pròxim govern

El PP ha volgut escenificar avui el seu compromís amb la unitat d'Espanya al Saló del Tinell de la ciutat comtal, el mateix lloc on fa set anys Pasqual Maragall, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Saura signaven el pacte de govern per formar el primer tripartit.

Acompanyada pels líders del PP basc i gallec, Alberto Núñez Feijóo i Antonio Basagoiti, respectivament, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha escollit aquest escenari per firmar el compromís de Barcelona. “Un pacte per la llibertat, la pluralitat i la unitat de tots els espanyols”, segons ha explicat ella mateixa.

La dirigent popular ha destacat que el compromís d'avui simbolitza l'“inici d'una nova etapa per Catalunya” i assenyala que catalans, gallecs i bascos se senten orgullosos de la seva condició, que és la forma natural que tenen de ser espanyols. Segons els seus impulsors, el compromís de Barcelona remarca el valor que representa la convivència del basc, el gallec i el català “amb la llengua comuna que compartim amb la resta d'espanyols i que també és part de la nostra identitat”.

La candidata del PP de Catalunya també ha volgut contraposar el seu compromís amb la declaració de Barcelona de CiU, el PNB i BNG, que “era una declaració per excloure i voli diferenciar-se d'Espanya”.

Avís a CiU

Sánchez-Camacho ha aprofitat l'acte d'avui per avisar CiU que el seu partit “està decidit a ser la frontissa del pròxim govern” i ha advertit que el PP català “no permetrà que alguns construeixin una Catalunya nacionalista amb una sola llengua i amb una sola bandera”. A més, ha insistit en què els populars són els únics que poden “frenar l'independentisme”, així com evitar “una majoria absoluta de CiU” o “un tripartit de Laporta, Puigcercós i Mas”.

Exclusió del PP

Núñez Feijóo i Basagoiti han fet diverses referències al Pacte del Tinell. El dirigent dels populars bascos ha afirmat que aquest va significar l'exclusió del PP, però que això es va trencar l'1 de març del 2009 quan Feijóo va guanyar per majoria absoluta a Galícia i “aquell mateix dia al País Basc el PSE va necessitar els vots del PP”. Basagoiti també ha fet referència a les declaracions fetes ahir pel vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, que va al·ludir a la catalanofòbia PP, i ha replicat que alguns tenen “PPfòbia”.

Per la seva banda, el president gallec ha ressaltat que els populars no firmaran “en contra de ningú” i que tampoc aniran “al notari” per a dir que no volen pactar amb algú. A més, ha assegurat que el canvi que va començar el 2009 a Euskadi i a Galícia, ara també s'estendrà a Catalunya amb un bon resultat per a la candidatura de Sánchez-Camacho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona