Política

ICV vol unitat per superar la crisi de l'Estatut

Aposta per una reforma federal de la Constitució i una consulta

Front comú per superar el tràngol del Tribunal Constitucional (TC) i l'Estatut. Iniciativa va marcar ahir el camí que voldria seguir per recuperar el que el TC va laminar i va fer una crida als partits per fer pinya i anar plegats a Madrid per reclamar més autogovern. “Farem el ridícul si després de la sentència ens instal·lem en el campi qui pugui”, va alertar el candidat Joan Herrera, just davant del Parlament.

La proposta dels ecosocialistes per sortir d'aquest atzucac és clara: intentar salvar tot el que es pugui de la carta catalana; fer una reforma de la Constitució en què s'inclogui, entre altres opcions, el dret a l'autodeterminació i si aquesta última via fracassa, com tot ho indica, promoure una consulta amb tres opcions: autonomisme, federalisme o independentisme. Segons Herrera, el seu full de ruta és el que més bé representa la “realitat” de la societat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.