Política

Mas alerta que el PSOE i el PP volen fer “pidolar” CiU

Els acusa de desembarcar en la campanya per desgastar la federació i aconseguir que hi hagi un govern “dèbil”

Defensa que volen una Catalunya “perifèrica” i “marginal” que no planti cara

CiU ho té clar: José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy no han desembarcat en la campanya electoral per barallar-se entre ells, sinó perquè saben que guanyarà Artur Mas i el volen debilitar. La federació va ser ahir l'ase dels cops del PSOE i el PP. Una de dues: o persegueixen que els socis del tripartit tornin a sumar o busquen que CiU hagi de “pidolar” a altres formacions per fer-se amb la presidència de la Generalitat. Aquesta és la tesi que Mas va defensar en un míting a Banyoles, al costat del secretari general de la formació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida.

El resultat de tot plegat, tem CiU, és que del 28-N surti un govern “dèbil” que sigui incapaç de plantar cara a Madrid. Per evitar que el complot dels socialistes i populars doni fruit a les urnes, el candidat de CiU va fer una crida: “Que Catalunya sigui la primera nació històrica que trenqui els colors vermells i blaus del PSOE i el PP”.

Mas vol pintar el país dels “colors d'una Catalunya amb personalitat política pròpia”. No va vendre el taronja i el blau corporatius de CiU, però va erigir la federació com a únic garant perquè el país no sigui una terra “perifèrica, regional, marginal i grisa”. I així ha estat, segons Mas, durant els set anys de govern tripartit. Duran hi va afegir contundència: precisament l'ERC que ara malda per exhibir “equidistància” és qui “ha fet el president català més dependent de Madrid”, José Montilla.

Aquesta vegada Mas no va parlar de Zapatero i Rajoy com els “primos de Zumosol” de Montilla i Alícia Sánchez-Camacho, però va insistir en la mateixa idea. “No tenen esma per fer una campanya ells sols”, va insistir. I va afegir: “Aparteu les criatures, que vénen els que manen”. Per Mas, els dos líders espanyols han entrat “com un cavall sicilià”. Va censurar que els respectius partits no hagin esperat “ni dos dies” a recórrer a Zapatero i a Rajoy per mobilitzar el seu electorat.

La d'ahir ha estat, de moment, la crítica més esmolada que Mas ha llançat durant la campanya. Per si a algú li quedava algun dubte, el líder de CiU va refermar la seva intenció de mantenir un to “positiu” durant les gairebé dues setmanes que queden fins a la jornada electoral. Va admetre que encara que sembli “avorrit”, això és el que vol la gent: que es parli de projectes i d'actituds, i no pas de “desqualificacions”. I és que els estrategs de la federació s'han conjurat perquè cap sortida de to no rebaixi les excel·lents expectatives amb què han arribat a l'esprint final.

LES FRASES

El govern ha de fer una política decidida a favor de la família. D'entrada no tindrem massa diners
Artur Mas
CANDIDAT I PRESIDENT DE ciu
La família ens ve de lluny, però és rabiosament moderna. Ara parlem de famílies en plural
Santi Vila
CANDIDAT DE CiU PER GIRONA
Un país sense natalitat té data de caducitat. Al tripartit, quan parla de família, li surt urticària
Josep A. Duran i Lleida
SECRETARI GENERAL DE CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona