Política

Montilla demana “criteri” a Puigcercós perquè fa un flac favor a Catalunya

El president català considera que “enfrontar comunitats o cultures per benefici electoral o per rèdit fàcil d'un titular és lamentable”

El líder del PSC diu que si és veritat que hi ha andalusos que no paguen impostos, “per això està Hisenda”

El president català i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha demanat aquest dilluns “criteri i cap” al líder d'ERC, Joan Puigcercós, en resposta a les declaracions que va fer diumenge en un míting a la Seu d'Urgell en què va afirmar que a Andalusia “no paga (impostos) ni Déu”, en considerar que amb afirmacions com aquesta fa un flac favor a Catalunya.

“Utilitzar els tòpics, és tremendament injust i tampoc no m'agrada en absolut quan, sense criteri ni coneixement, es fa per part de representants de formacions polítiques catalanes”, ha criticat de forma contundent el candidat socialista, que és precisament d'origen andalús, durant la seva intervenció en el Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

Montilla ha recordat que va ser immigrant castellanoparlant fins que va arribar a Catalunya, fill d'una família treballadora d'”origen molt humil” i des de fa molts anys “català per elecció, progressista per compromís i catalanista per convicció”.

“D'acord amb el tòpic, un home com jo mai no hauria d'haver tingut l'honor de presidir aquest país. Però els catalans segueixen desmentint tòpics i falses veritats”, ha subratllat davant uns 150 empresaris.

“Rebutjo enèrgicament aquestes pràctiques polítiques. Els dirigents han de demostrar més criteri i cap. Enfrontar comunitats o cultures per benefici electoral o per rèdit fàcil d'un titular ho ha fet la dreta durant tota la legislatura i quan ho fa l'esquerra és igual de criticable i lamentable”, ha censurat Montilla.

El líder del PSC ha conclòs que si és veritat que hi ha andalusos que no paguen impostos, “per això està Hisenda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.