Política

Montilla no accepta la derrota anticipada i assegura que batallarà amb ànim de victòria

Assegura que batallarà fins al final amb “ànim de victòria”

Treu importància al mal resultat de les enquestes publicades i defensa el resultat del 28-N com l'únic sondeig fiable

El president català i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha assegurat aquest dilluns que no accepta “la derrota anticipada” i que mantindrà la batalla fins al final en aquesta campanya electoral “amb ànim de victòria”, malgrat que les diferents enquestes que s'estan publicant aquests dies apunten a un clar avantatge de CiU'.

“No he vingut a aixecar l'acta de defunció del projecte catalanista i d'esquerres encarnat pel PSC”, ha declarat el líder socialista al Fòrum Nova Economia Tribuna Catalunya, on ha estat presentat pel conseller d'Economia, Antoni Castells.

A l'inici de la seva intervenció, Montilla ha assenyalat que “hi ha gent que dóna per descomptada” la derrota socialista i que “fins i tot s'atreveixen a parlar d'un retorn a la normalitat”. “Jo no”, ha remarcat.

“Jo no accepto la derrota anticipada de cap manera i faré amb ànim de victòria la batalla electoral”, ha afirmat davant més de 150 empresaris i bona part dels consellers socialistes del govern.

Montilla, optimista, ha recordat que “en aquest món hi ha coses impossibles i reptes objectivament insuperables”, però que el repte de capgirar les enquestes negatives no ho és.

“Per sort, perquè la democràcia la fan els ciutadans i no les enquestes d'opinió”, ha indicat, a la vegada que ha recordat que “la història de Catalunya és precisament el relat d'una societat que ha sabut superar desafiaments falsament inabastables”.

Dit això, Montilla ha assegurat que l'única enquesta que el preocupa és la del dia 28 de novembre, ja que els baròmetres “marquen tendència exclusivament” i fins i tot apunten a una millora de les expectatives socialistes.

“L'important és que el nostre vot, militància i simpatitzants van a més i estic convençut que al llarg de la campanya serem capaços de guanyar a les enquestes i guanyar les eleccions”.

D'altra banda, Montilla, ha anunciat que ha fet una sol·licitud per adquirir bons de la Generalitat, i que està esperant a que es faci el prorrateig per saber què li correspondrà. El líder del PSC ha explicat que ja va adquirir bons de la Generalitat als anys 80, quan les emissions les van fer els governs de Jordi Pujol. Acompanyat de Castells, Montilla ha defensat aquesta operació i ha dit que, després de la gran acceptació que han tingut els bons, en futures emissions les comissions bancàries haurien de ser més baixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.