Política

ERC assegura que la llei del Cinema permet situar el català en “condicions d'igualtat”

Puigcercós defensa la nova legislació audiovisual perquè “només el 3% de les pel·lícules que es projecten són en català”.

La productora Isona Passola atribueix les crítiques a la “mala fe” i l'“ambient resclosit”

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dilluns que la llei del Cinema, impulsada pel conseller republicà Tresserras, permet situar el català en “condicions d'igualtat” respecte el castellà al Principat. En aquest sentit, ha afegit que la llei “defensa la versió original” i exigeix que, si una pel·lícula es dobla, també es faci en català. Alhora, ha argumentat la necessitat de la llei destacant que “només el 3% de les pel·lícules que es projecten a Catalunya cada dia són en català”.

De fet, dos grans números, el tres i el 97, acompanyaven Puigcercós i la resta de personalitats que li han donat suport en aquest acte electoral davant d'unes sales de projecció de la part alta de Barcelona. El número tres, el percentatge català, era de color groc, el color marca d'ERC. El 97 era de color blau, tonalitat que atribueixen al PP. Esquerra està basant la seva campanya en aquesta oposició cromàtica.

Abans de Puigcercós, qui ha intervingut és la productora de Pa Negre, Isona Passola. En la línia del candidat republicà, Passola ha defensat la llei i l'ha qualificada de “valenta” perquè “per primer vegada planteja allò que ens semblava elemental” i ha atribuït les crítiques rebudes a la “mala fe” i l'“ambient resclosit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.