Política

El PSC defensa davant del món de l'esport incentius fiscals per als patrocinis

Joaquim Nadal aposta perquè l'actual Secretaria de l'Esport evolucioni cap a una estructura pròpia

Defensa el vessant popular com a base per a l'elit

El PSC va organitzar ahir a la tarda una trobada sectorial amb diversos representants del món de l'esport de les comarques gironines, per explicar les accions que preveu en el programa per avançar en la gestió i promoció d'aquest àmbit. L'acte va ser a l'Euses (Escola Universitària de la Salut i l'Esport) de Salt, i hi van assistir representants de clubs, federacions i consells esportius. El cap de llista del PSC a la demarcació, Joaquim Nadal, va destacar “l'explosió de la popularització de l'esport” durant els últims 30 anys, l'esforç dels particulars per tirar endavant clubs locals i federacions en tota mena de disciplines, i el dels ajuntaments per habilitar i obrir pistes i zones poliesportives. Va apostar per potenciar aquest treball amb una professionalització del sector que permeti que aquests clubs es converteixin en la base de la pràctica esportiva: “S'han d'aprofitar les grans estrelles per crear corrents de base perquè la gent practiqui l'esport, i no una estructura de dalt a baix a cop de talonari i sense una base sòlida, l'esport ha de seguir una estructura piramidal”, va defensar.

Per aconseguir-ho es va comprometre a donar més suport a l'esport escolar i més recursos per als consells esportius, a fer una descentralització territorial i completar la xarxa de centres de tecnificació. A més, considera que s'ha d'incentivar fiscalment els patrocinadors dels clubs de manera que puguin desgravar i aconseguir així més recursos econòmics, adaptant la llei de mecenatge. També va apostar per augmentar la presència i el reconeixement internacional de l'esport català.

El cap de llista va estar acompanyat de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda; l'antic delegat territorial de la secretaria general de l'Esport Joaquim Rodríguez, i el responsable d'Esports de la Diputació, Narcís Casassa. Rodríguez va apostar per ampliar la xarxa de pistes poliesportives de petit format, i Casassa per potenciar la formació en la gestió esportiva per avançar també en l'aspecte de motor econòmic i turístic de l'esport. Nadal va acabar la jornada amb una visita a Ullà i un míting a Torroella de Montgrí.

Geli, a Figueres

La número 2 de la llista, Marina Geli, va ser ahir a l'Alt Empordà, on va anar a Figueres, Castelló d'Empúries i Vilafant. Va reclamar per a la ciutat i la comarca el paper de “xarnera de l'Euroregió i de les relacions amb França”. Segons Geli, l'arribada del TAV permetrà augmentar els vincles entre la Generalitat i l'Estat francès, i desenvolupar projectes comuns.

LA FRASE

No hi ha d'haver exclusió entre l'esport de base i el d'elit, són complementaris i es retroalimenten
JOAQUIM NADAL
cap de llista del psc a les comarques gironines

LA FRASE

L'esport necessita i mereix una estructura pròpia, no com ara, que està barrejat entre molts satèl·lits
JOAQUIM NADAL
cap de llista del psc a les comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.