Política

Chaves desconvoca una reunió que Saura anuncia

El vicepresident tercer, Manuel Chaves, va desconvocar ahir a la tarda una reunió de la comissió mixta Estat-Generalitat, just després que la conselleria de Relacions Institucionals l'anunciés per demà a les 15 hores a Madrid. La trobada, segons fonts del departament dirigit per Joan Saura, havia de servir per firmar el traspàs parcial a la Generalitat dels trens Regionals.

L'anunci de Saura en plena campanya electoral va causar visible malestar al PSC, atès que aquest tema l'han portat directament el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. “Però si ara només queden passos administratius!”, van indicar fonts socialistes, sorpreses per l'anunci de Saura.

En transcendir aquesta diferència de parers, el govern espanyol va anunciar que la reunió quedava desconvocada. L'argument per ajornar la comissió mixta és que no s'han tancat encara els detalls de l'acord. Fonts de la vicepresidència van assenyalar ahir que la reunió estava prevista per abordar qüestions pendents de rodalies, i no de regionals com apuntaven des de Relacions Institucionals.

A hores d'ara creix el dubte sobre què succeirà realment amb el traspàs parcial de Regionals perquè el govern del PSOE no l'aprovarà previsiblement abans de les eleccions del 28-N. La valoració econòmica que està negociant el govern català per als Regionals és menor que en el cas de Rodalies, ja que es tracta d'una “ampliació de l'arc de les línies, amb menys usuaris que al cinturó de Barcelona”, segons fonts de Relacions Institucionals. José Montilla va abordar recentment la qüestió amb el ministre de Foment, José Blanco, amb la idea que s'apliqués l'1 de gener. Si finalment CiU acaba governant, la federació nacionalista ha anunciat que pensa renegociar la cessió de competències ferroviàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona