Política

Montilla entra al cos a cos amb Mas i el veu amb “por al debat”

Insisteix en el cara a cara i diu que CiU no el vol per evitar “parlar clar”

Els socialistes obvien tota referència al cas Pretòria en un míting a Santa Coloma de Gramenet

En el pentinament que el PSC està fent del cinturó metropolità, ahir va tocar el torn a Santa Coloma de Gramenet, plaça brutalment sacsejada fa poc més d'un any pel cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística, que va portar l'exalcalde, Bartomeu Muñoz, inculpat, a la presó.

En un municipi on els socialistes arrasen en les catalanes, amb gairebé el 44% dels suports en els passats comicis del 2006, a anys llum del 17% de CiU, està per veure si l'episodi repercutirà a les urnes el proper 28-N. Ahir, ni l'alcaldessa que va rellevar Bartu, Núria Parlon, ni el candidat del PSC, José Montilla, no en van fer cap referència, ni tampoc la convidada, la ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, en un míting al pavelló colomenc de Can Sisteré.

Els socialistes no és mouen ni un mil·límetre d'una campanya que fa CiU, i quasi com una extensió el PP, blanc de tota crítica, sense un acte de treva. I ahir Montilla va furgar en la negociació frustrada per fer un debat cara a cara, que ja pràcticament es dóna per descartat. L'oferta dels socialistes és fer-ne dos, un en català i un altre en castellà per a una cadena estatal, i Mas ja va deixar clar que hi estava disposat malgrat que les converses entre les dues forces no han fructificant. “Té por de la participació, no vol contribuir que n'hi hagi la màxima, o potser té por de parlar clar”, va acusar el candidat del PSC. “Sap que en un debat guanya el que va amb la veritat per davant”, va reblar un Montilla especialment incisiu amb el candidat de CiU, a qui va acusar de “creure's superior” i “mirar per damunt de l'espatlla” els altres. També li va dir “faltón” perquè “no li agrada que vinguin companys del PSOE”.

Aguilar tampoc es va quedar curta. Escorant CiU a la dreta, la ministra va alertar al públic que Mas “donarà menys polítiques socials” i que representa “pitjors relacions amb la resta de l'Estat” i “confrontació amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero”.

Mas ja sap que en un debat guanya qui va amb la veritat per davant. Potser té por de parlar clar
José Montilla
candidat del psc
Mas suposarà pitjors relacions amb la resta de l'Estat i confrontació amb el govern de Zapatero
Rosa Aguilar
ministra de m. ambient


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.