Política

Chaves creu que les afirmacions de Puigcercós són “gairebé xenòfobes”

Assegura que les crítiques del president d'ERC “són pròpies de l'extrema dreta”

Considera que responen a una posició “injusta i falsa” i que li recorden a les del PP

El vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha assegurat aquest dimarts que les paraules del president d'ERC “són pròpies de l'“extrema dreta” i “gairebé xenòfobes”. Chaves ha criticat Puigcercós, que diumenge va assegurar en un míting que “Madrid és un festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu”.

Chaves, que ha fet aquestes declaracions en un esmorzar informatiu d'Europa Press, ha asseverat que les declaracions del líder d'Esquerra responen a una posició “injusta i falsa” i tenen molts “antecedents” en el PP.

L'expresident de la Junta d'Andalusia ha indicat que durant la seva etapa al capdavant de l'administració andalusa s'ha trobat moltes vegades amb iniciatives dels populars andalusos sobre el “greuge comparatiu que representava Catalunya per a la resta dels espanyols”. “Sempre he condemnat la catalanofòbia i, ara condemno l'andalusofòbia”, ha afegit.

Chaves ha subratllat que els andalusos paguen impostos com qualsevol espanyol. “Els paguen a Andalusia i els catalans nascuts a Andalusia, els paguen a Catalunya, i quan es parla de subsidis cal fer menció a tot el que han costat els processos de reconversió en algunes zones industrials d'aquest país”, ha subratllat.

El també president del PSOE ha lamentat les paraules de Puigcercós i ha indicat que malgrat que ERC “s'anomena d'esquerres”, la seva posició amb Andalusia és “d'extrema dreta”.

Alhora ha afegit que les mateixes tenen “molts antecedents” en el PP, com les d'Ana Mato - ha dit que els nens andalusos són “gairebé analfabets”- o aquelles amb les quals Montserrat Nebrera va ridiculitzar l'accent andalús, afirmacions que, segons ha subratllat, no han estat rectificades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona