Política

Pujol veu necessari parlar del dèficit fiscal però no “per guanyar quatre vots”

L'expresident de la Generalitat, ha assegurat que el dèficit fiscal del 8,7% suposa una sobrecàrrega per a l'economia catalana

Ha assegurat que el concert econòmic és “factible” des del punt de vista tècnic i jurídic

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat que del dèficit fiscal català s'ha de parlar seriosament, però “no per donar un cop d'efecte o guanyar quatre vots”, en al·lusió a les declaracions del president d'ERC, Joan Puigcercós, en què va assegurar que Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga impostos “ni Déu”.

En declaracions a Rac1, ha assegurat que el dèficit fiscal del 8,7% suposa una sobrecàrrega per a l'economia catalana, recordant que només Balears el té més gran, i que s'ha de parlar-ne però no per a “excitar”.

Ha recordat que a Alemanya els territoris més rics fan una aportació extra als més pobres, però sense superar el 4% perquè, si no, el propi land que aporta queda “molt perjudicat”. “Alemanya és un país seriós, que calcula les coses”, ha explicat.

Pujol ha afirmat que aquesta campanya electoral catalana és especialment llarga, però que veu a Artur Mas com a president de la Generalitat.

Per a ell, el “problema” és si CiU i Mas podran arribar al govern amb un suport suficient per fer una política eficaç.

L'expresident ha remarcat que Catalunya necessita “un bon govern, no tres projectes contradictoris” , perquè requereix un Executiu fort, i ha assegurat que creu que el tripartit no sumarà.

Jordi Pujol ha assegurat que un dels primers objectius si CiU arriba al govern serà rellançar l'economia, i ha assegurat que el concert és “factible” des del punt de vista tècnic i jurídic.

Palau de la Música

Sobre la petició del Consorci del Palau de la Música d'imputar a dos alts càrrecs de CDC, ha assegurat que això ja ho ha viscut i després “res de res”, com ha passat anteriorment amb consellers dels seus governs que han acabat sense cap condemna.

Ha recordat que el Consorci està format per tres administracions socialistes i que la Fundació del Palau “no va per aquesta línia”.

Pujol ha criticat el mal sistema de fer política de “guanyar a través de jutges i fiscals el que no es pot guanyar a les urnes”, i ha dit que el PSC ha fet prou coses positives perquè no tingui necessitat d'això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona