Política

La tecnologia deixa la seu de la Generalitat com un espai de protocol el 28-N

Jordi Martinoy ha ofert l'antic Santa Caterina com a espai neutral perquè els partits hi puguin fer compareixences el dia de les eleccions al Parlament

La Generalitat havia tingut, en les eleccions al Parlament, un centre de recollida de dades molt potent a Girona. Era el primer lloc on se sabien els resultats de la circumscripció electoral. Se sabia abans allà que a Barcelona. Aquells diferents centres de dades, que havia habilitat la Generalitat a Girona, havien esdevingut un punt de trobada de premsa i de polítics. Les noves tecnologies ho han regirat tot. Des del 2006, gràcies a les noves tecnologies, Internet i les xarxes socials, la informació és compartida simultàniament per tothom: per l'administració, pels partits i pels ciutadans. Es fa una gestió unificada des de la Generalitat. El nou sistema, més àgil i ràpid, ha posat en perill d'extinció aquell punt de trobada que representava el centre de dades i la seva sala de premsa. No obstant això, Jordi Martinoy, delegat del govern de la Generalitat a Girona, va anunciar ahir que la flamant seu de la Generalitat a Girona es mantindrà oberta el 28-N per preservar la tradició d'un espai institucional, com a punt de trobada: “N'hem parlat amb els partits i els hem ofert aquest espai neutral perquè tothom que ho desitgi hi pugui fer compareixences.” Martinoy va ressaltar que el nou sistema tecnològic de recollida de dades d'escrutini —mitjançant PDA als municipis de més de 10.000 habitants— ja permet reduir al màxim la despesa en paper. “El paper imprès quedarà reduït a les paperetes dels partits el dia de les eleccions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona