Política

Puigcercós denuncia ara un pacte Madrid-Sevilla-Bilbao

Critica un acord tàcit entre el PP i el PSOE que perjudica Catalunya

Sosté que el centre i el sud d'Espanya gaudeixen d'una economia “subvencionada”

Lamenta els insults contra els catalans

Joan Puigcercós continua explotant el filó del greuge comparatiu territorial en matèria fiscal que tant rebombori ha generat dins i fora de Catalunya. Ahir va descriure un “pacte d'Estat” entre el PP i el PSOE que perjudica Catalunya, circumscrit en l'eix Bilbao-Madrid-Sevilla. El candidat d'Esquerra va dividir la pell de brau en tres sectors: el País Basc i Navarra, on es permet “un concert econòmic i un règim de finançament foral, gairebé confederal”, el sud d'Espanya, que “es beneficia” dels fons europeus de cohesió i disposa d'una economia “subvencionada”, i Madrid, que “sempre surt beneficiat a costa d'altres comunitats”.

En aquesta foto estàtica, Catalunya ho té malament, segons ERC, entre d'altres coses perquè no se li concedeix el concert econòmic ni gaudeix de la “hiperinversió” madrilenya. I encara més: quan des del Principat es critica l'statu quo i s'exigeix un model més just “s'organitza un sacramental”.

Lluny de retractar-se'n, el presidenciable va lamentar que se li demani amb insistència que es disculpi per haver dit diumenge que a Andalusia no paga impostos “ni Déu”, i que al mateix temps s'insulti els catalans sense reconèixer l'esforç fiscal que duen a terme en favor de la resta de l'Estat. “Aquí no podem qüestionar el PER [pla d'ocupació rural, que el subsidi agrari que es percep a Andalusia i Extremadura], però a Catalunya se li pot dir de tot, se'ns pot dir pagerols i fins i tot reclamar la mort d'un polític català, i no es disculpa ningú”. Esquerra va denunciar el 2005 les amenaces de mort a Josep-Lluís Carod-Rovira d'una manifestació a Salamanca contra el retorn dels papers confiscats.

Puigcercós va defensar els empresaris que “no s'atreveixen” a denunciar el “zel” d'Hisenda a l'hora de practicar inspeccions “per por a represàlies”. Ahir encara plovien reaccions a les declaracions de diumenge. El vicepresident territorial, Manuel Chaves, va situar Puigcercós en l'“extrema dreta” i en l'“andalusofòbia” i veu les paraules del president d'ERC “gairebé xenòfobes”. El candidat va replicar que Chaves “sap molt bé que Catalunya està discriminada”.

D'altra banda, Puigcercós va defensar al matí l'assoliment del 0,7% per a cooperació en cinc anys i a la tarda va advocar per reforçar l'autoritat dels professors per millorar la qualitat de l'ensenyament i combatre el fracàs escolar.

Aquí no podem qüestionar el PER, però a Catalunya se li pot dir de tot i no es disculpa ningú
Catalunya està patint un pacte de ferro entre el PP i el PSOE, un pacte Madrid-Sevilla-Bilbao que la perjudica
Es permet al País Basc i a Navarra que tinguin concert econòmic i un règim de finançament foral, gairebé confederal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona