Política

Mas culpa el PSC de fer un ús electoralista del Palau

Veu la mà dels socialistes i del tripartit darrere de la demanda del Consorci perquè s'imputi Osàcar i Colom en plena campanya

Montilla insisteix a demanar respostes clares al líder de CiU

No és casual que el Consorci del Palau de la Música demani justament ara la imputació de dos dirigents de CDC per la seva relació amb el cas Millet. D'això n'està convençuda CiU, que no es cansa de subratllar que qui forma aquest ens és la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona, tots ells capitanejats pels socialistes. El candidat de la federació, Artur Mas, va fer un parèntesi en el discurs amable amb què ha tenyit la campanya per exhibir contundència contra el seu adversari a les urnes, el PSC. La petició contra el tresorer de CDC, Daniel Osàcar, i el secretari d'immigració del partit, Àngel Colom, respon a interessos “partidistes” que persegueixen “fer mal” a CiU, segons Mas.

“Se'ls veu massa el llautó”, va sentenciar el candidat de CiU, fent referència als socialistes i la resta de socis del tripartit. L'endemà que José Montilla obviés el cas Pretòria en un míting a Santa Coloma de Gramenet, i el mateix dia que transcendia que la diputada d'ICV Núria Bonaventura serà investigada pel Tribunal Suprem, Mas va rematar que les tres formacions “no actuen igual amb els casos que els afecten”. Com a exemple, va posar el cas de l'Hotel del Palau, pel qual està imputat el socialista Ramon García-Bragado, extinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. Mas també va fer èmfasi en el fet que l'Orfeó no hagi sol·licitat les imputacions, encara que alguns dels seus membres en fossin partidaris, perquè s'aclareixi si Convergència es va finançar de manera irregular a través del Palau de la Música.

En la planificació al mil·límetre que ha fet CiU de la campanya, la formació ja comptava amb la possible entrada del cas de corrupció en l'estira-i-arronsa polític. Per ara ha optat per intentar rebaixar-ne el protagonisme. Mas va parlar-ne breument a peu dret, poc abans de protagonitzar un acte sobre cultura. Jordi Pujol va comparar la maniobra del Consorci amb l'assetjament judicial de què va ser víctima com a president de la Generalitat amb el cas de Banca Catalana.

El missatge de CiU és unívoc: a cada pell de plàtan, un somriure. Per Mas aquest ha estat el primer intent del PSC perquè CiU rellisqui davant de les càmeres. Però confia que la ciutadania no es deixarà enganyar: “La gent també intueix que la utilització d'aquests casos respon a interessos partidistes”.

Deixarà l'escó?

José Montilla, però, no va contestar les acusacions del líder de CiU i es va preguntar, durant un míting a Mataró: “què farà Mas si la justícia declarà culpable CiU de finançament irregular? Deixarà l'escó?”. El candidat socialista va insistir a demanar respostes clares en vista de les acusacions i va instar Mas a no protegir-se amb la senyera “per amagar-se del que van fer amb la cartera”.

ICV creu que el més “raonable” és que hi hagi una única investigació sobre el cas, i no dues, encara que està convençuda que hi va haver finançament irregular. Joan Herrera va demanar celeritat a la justícia.

Al tripartit se li veu molt el llautó. Ho fan en plena campanya, descaradament, però no penso entrar en polèmica
Sé que l'Orfeó en el seu conjunt va prendre la decisió de no sumar-se a aquestes imputacions i és l'entitat afectada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona