Política

ERC demana que es declari la insubmissió lingüística

Carme Capdevila se suma a la reclamació d'un pacte nacional sobre la llengua després de la suspensió cautelar de reglaments d'usos del català

“Això no ha fet sinó començar”, va manifestar ahir a Girona la consellera d'Acció Social i cap de llista d'ERC, Carme Capdevila, amb referència a les suspensions cautelars dictades pel Tribunal Superior de Justícia dels articles dels reglaments d'usos de la llengua catalana en les diputacions de Lleida i Girona i de l'Ajuntament de Barcelona.

La consellera, que estava acompanyada de la diputada Maria Mercè Roca, va explicar que ERC, davant d'aquest fet, fa una crida a les entitats, associacions i institucions perquè es declarin insubmises davant d'aquests casos i en els que es produiran en el futur segons va augurar.

També va reiterar la necessitat de crear un gran pacte nacional per la llengua, en el qual no sols s'hauria de planificar i definir el paper del català, sinó el del castella, i fins i tot les llengües dels immigrants i les de projecció internacional com l'anglès o el francès.

LA FRASE

Veurem atacs al català, a l'educació i als mitjans de comunicació que no podem permetre
Carme Capdevila
Cap de llista d'ERC a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.