Política

Montilla referma el “compromís” del PSC amb el Quart Cinturó

Marcel·lí Iglesias adverteix que CiU, ERC i PP representen “aventures molt perilloses”

Afirma que els populars són ”un partit xenòfob amb unes teories sobre immigració que avergonyiria a qualsevol altre partit de la dreta europea”

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha refermat aquest dimecres el “compromís ferm” dels socialistes catalans amb el Quart Cinturó, que té dos trams inaugurats”. “Encara que CiU s'entesti a negar-ho, el compromís dels socialistes amb aquesta obra és ferm i la consensuarem amb el territori i els agents econòmics i socials”, ha garantit. “Com en tantes coses, ells en parlaven molt però no en feien res”, ha dit.

En un míting a Terrassa, Montilla ha rebut el suport aquest dimecres del secretari d'Organització del PSOE i president d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, que ha mostrat el suport dels socialistes espanyols perquè Montilla “continuï sent president de la Generalitat”.

En aquest acte, Montilla ha reiterat la seva proposta de fer una cimera amb partits, empresaris i sindicats per acordar un pacte contra la crisi i per lluitar contra l'atur i s'ha presentat com un polític “pràctic” que fa acords que “uneixen el país”. També ha insistit en advertir Iglesias que Mas també és “rival” del PSOE perquè CiU prefereix Rajoy a Zapatero. El candidat socialista ha tornat a insistir en fer una crida a la participació tot i els moments difícils de situació econòmic i s'ha mostrat convençut d'aconseguir un “molt bon resultat”.

Per la seva banda, Iglesias ha advertit que Montilla té adversaris dividits en “dos blocs”. D'una banda, “la dreta neocentralista espanyola del PP, un partit xenòfob amb unes teories sobre immigració que avergonyiria a qualsevol altre partit de la dreta europea”. Per l'altra, “el bloc dels nacionalista, els de la dreta i els de l'esquerra”.

El dirigent del PSOE ha avisat que “tots tenen un substrat comú” i que el projecte que tenen per al país és “un gran interrogant, una gran sorpresa” i que “sabem com comença però no sabem com acaba”. En aquest sentit, ha remarcat que el candidat del PSC garanteix la “solidesa”, la “garantia” i la “seguretat”, mentre CiU, ERC -a qui directament no ha citat- i PP plantegen “aventures molt perilloses” i “els catalans han de saber això”.

Per contra, Iglesias ha presentat el PSOE com el partit que “entén” Catalunya, la seva llengua, història i “peculiaritats”, mentre el PP ha fet “campanya a Espanya contra Catalunya” per “guanyar un grapat de vots”. A més, ha defensat que Montilla “ha tirat endavant el millor Estatut que mai ha tingut aquest país”, així com també el “millor sistema de finançament” i el major volum d'inversions.

El secretari d'Organització del PSOE ha assegurat que Montilla ho ha fet “negociant amb dificultat, sense fer soroll” i ha lamentat que “potser la boira encara no deixi veure la tasca feta, però és extraordinària i val la pena donar-hi suport”. Iglesias ha avisat que cal una forta mobilització de l'electorat socialista i que “els que es queden a casa voten a la dreta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.