Política

Mas retreu a Montilla que abandoni el territori

Li recorda que Catalunya va més enllà de l'àrea metropolitana i s'erigeix en defensor del conjunt del país

Insta el candidat del PSC que demani “disculpes” per deixar 600.000 aturats

Convergència i Unió ja ha obert la veda de les crítiques. Artur Mas continua predicant que fa i farà una campanya en positiu, però ahir va començar a disparar contra el seu principal adversari a les urnes: José Montilla. Mas va culpar el candidat del PSC de tenir al cap una “visió estreta” de Catalunya, centrada en Barcelona i l'àrea metropolitana, i li va exigir que demani perdó per deixar la presidència de la Generalitat amb un índex d'atur sense precedents.

El presidenciable de CiU va fer gala de la seva convicció que el país és alguna cosa més que les comarques barcelonines i la va comparar amb l'obsessió de Montilla de fer forat electoral allà on es concentra la majoria de la població. “N'hi ha d'altres que no han sortit de l'àrea metropolitana”, li va retreure. La federació s'ha proposat recórrer bona part del territori en els quinze dies previs als comicis i ahir al vespre, des de la Seu d'Urgell, va subratllar que això és un símbol de la seva convicció del país.

Segons Mas, el govern tripartit ha prioritzat les inversions al melic del principat, Barcelona, desequilibrant l'aposta de Jordi Pujol d'universalitzar els serveis i les infraestructures. Si d'ell depèn, va prometre revertir-la.

El candidat de CiU va garantir, a més, que defensarà que les circumscripcions de Lleida, Girona i Tarragona no perdin pes al Parlament quan s'obri l'etern debat sobre la necessitat que Catalunya tingui una llei electoral pròpia i deixi de regir-se per l'espanyola. És més, va negar que aquesta batalla per la ponderació del territori es degui només al fet que la federació nacionalista en sortiria perjudicada en el repartiment d'escons. “La terra és per a qui la treballa, si aquí tenim més vots és perquè hem pencat més i millor”, va proclamar desafiant, davant d'un auditori de sis-centes persones.

La segona càrrega contra José Montilla va venir amb motiu de la crisi. Mas va censurar-li l'intent de fer-se amb el vot dels aturats i el va emplaçar a demanar “disculpes” per haver arribat al final de la legislatura amb 600.000 catalans sense feina. Per al candidat de la federació, aquestes persones mereixen el respecte del candidat d'un partit que ha governat “a tot arreu” mentre la crisi feia estralls: des del Palau de la Generalitat a la Moncloa.

El líder de CiU li va atribuir, de fet, “una audàcia sense límits”, perquè els socialistes van “trigar molt” a fer el diagnòstic de la situació econòmica. Segons Mas, el que esperen els afectats per la crisi dels responsables polítics no són demandes sinó propostes per revertir l'actual situació.

LA FRASE

La terra és per a qui la treballa. Si al territori tenim més vots [que el PSC] és perquè hem treballat més i millor
Artur Mas
CANDIDAT DE CIU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.