Política

Rcat: “L'estat propi no és anar contra Espanya”

El cap de llista, Joan Carretero, aplega 180 persones a Santa Coloma

El candidat de Reagrupament per Girona i presidenciable, Joan Carretero, va fer una crida a la participació en les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre, en un acte que va aplegar 180 persones ahir a Santa Coloma de Farners. Carretero va dir que “no és un dia per quedar-se a casa, per pensar què faré jo tot sol, perquè tots els vots valen igual i podem canviar el rumb de la nostra història”. El candidat de RCat va assegurar que “cal decidir sense por tenir un estat propi” i va assegurar que l'únic que cal és que hi hagi 68 diputats al Parlament de Catalunya “que facin un acte de patriotisme i triïn la llibertat i no viure de genolls”.

Per a Joan Carretero, un estat propi de l'Europa del segle XXI “no és anar contra Espanya ni contra ningú sinó anar a favor nostre”. “Per enviar ministres a Europa, per defensar el país, perquè el català sigui llengua oficial a Europa i tinguem seleccions nacionals, amb un estat propi. Ho tindrem”, va assegurar.

A la pregunta que què passarà el dia després, si el Parlament aconsegueix la majoria per declarar unilateralment la independència, Carretero va dir que no passarà res, que ja hi ha altres experiències i que, fins i tot, “seríem més amics amb Espanya sent dos estats diferents.”

Per part seva, el número dos a Girona, Carles Bonaventura, va destacar que Espanya significa la ruïna per Catalunya per l'espoli fiscal i que això ha fet que hi hagi independentistes “en sectors on no imaginàvem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.