Política

Montilla: “Tots sabem que el referèndum no es farà. La majoria no ho vol”

El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció assegura que a l'Espanya hi ha federalistes però que ara estan més preocupats per la crisi que pel model d'Estat

Montilla reitera que plantejar ara el concert econòmic és enredar la gent

El president de la Generalitat de Catalunya i candidat del PSC a reelecció el proper 28 de novembre, José Montilla, s'ha mostrat convençut que un referèndum per la independència a Catalunya és completament inviable. “Tots sabem que el referèndum no es farà. I és que no és el que vol la majoria dels catalans”, ha sentenciat aquest dijous. I no només això, sinó que plantejar el concert econòmic “és enredar la gent”.

En aquesta línia, i en declaracions a Els Matins de TV3, ha assegurat que, contra el que es pugui pensar últimament, hi ha federalistes a l'Estat espanyol, tot i que “menys” dels que amb ell li agradaria, tant a la societat civil com a la política. “El que passa és que ara estan més preocupats per la crisi que per la concepció d'Estat”, ha afirmat.

De fet, al seu entendre, “la lluita contra la crisi i contra l'atur és el que ens hauria d'unir”. Segons Montilla, malgrat tot, Catalunya té una despesa pública molt inferior a la resta de territoris europeus i “el millor finançament que mai hem tingut”.

Montilla ha reconegut que el govern “no ha tingut bona imatge”, però ha assegurat que la “valoració de la feina feta per part de la gent és bona” i ha culpat la “deficient comunicació i la crisi” d'aquesta impressió de mala imatge.

A més, ha tornat a descartar un nou tripartit encara que puguin reeditar-lo. “Dit de forma molt clara: si sumem, no repetirem la fórmula del tripartit”, ha declarat el candidat del PSC a la Generalitat. Montilla ha admès que no és “zapaterista”, com al seu dia no era felipista, perquè no és mitòman. “Ni era gonzalista ni sóc zapaterista. Sóc socialista catalanista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.