Política

Ciutadans proclama en la seva propaganda electoral, per error, que vol la independència

Els fullets que el partit està enviant als domicilis contenen diversos errors gramaticals tant en castellà com en català

Albert Ribera reitera que el català no està en perill i que no hi ha cap problema lingüístic a Catalunya

“Ens rebelem per la convivència en front als que volem la independència”(sic), comença el fullet que Ciutadans envia als votants i que conté, com a mínim, cinc errors (obviant, això sí, la insistència d'escriure malament el seu lema, tot prescindint fins a tres cops de la ela geminada quan exhorten el lector a “rebel·lar-se”). El document, redactat en català i en castellà, també conjuga malament en castellà quan demana als votants que es rebel·lin “por la convivencia, la libertad y para que la política está a tu servicio”(sic).

D'altra banda, els redactors de la propaganda d'aquest partit amb representació parlamentària també dubten quan es tracta d'emprar la locució prepositiva enfront de. En tots els casos escriuen erròniament en front. En el primer intent es decanten per usar la preposició a, en lloc de de, tot errant de nou. En el segon opten per prescindir de la preposició, i escriuen que es rebel·len “en front la corrupció política”.

La llengua és precisament un dels cavalls de batalla de Ciutadans. Aquest mateix matí, Albert Rivera ha tornat a reiterar un cop més que, a parer seu, el català no està en perill i que no hi ha cap mena de problema lingüístic a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.