Política

El Partit Aragonès presenta la seva llista per Lleida

La candidatura del PAR esta integrada per 23 aragonesos residents a Catalunya

El secretari general de la formació, Alfredo Boné, vol que aquest gest es vegi com un gest “de bon veïnatge i col·laboració”

El secretari general del Partit Aragonès (PAR), Alfredo Boné, ha presentat avui a Lleida (Segrià) la llista que aquesta formació presenta a les eleccions catalanes, formada per vint-i-tres aragonesos residents a Catalunya, amb els quals ha mantingut una reunió de feina.

El dirigent aragonesista explicat que el motiu de presentar aquesta candidatura respon al fet que el seu partit “defensa els interessos dels aragonesos, visquin on visquin”, així com establir “una estructura estable del PAR en aquesta comunitat”.

Boné ha assegurat que vol que aquest gest “es vegi com un gest de bon veïnatge, de col·laboració” i ha recordat que les seves administracions mantenen interessants marcs de cooperació en la prestació de serveis fonamentals, com els sanitaris, els educatius o l'extinció d'incendis forestals. Per això, ha defensat la necessitat d'intensificar els llaços econòmics i empresarials entre els dos territoris, així com la conveniència de coordinar aspectes com la promoció dels aeroports d'Osca i Lleida, perquè la seva oferta sigui complementària.

El secretari general del PAR ha subratllat que “Aragó i Catalunya són dos pobles germans, hereus d'una llarga història comuna a través de la Corona d'Aragó” i ha destacat que els seus ciutadans han mantingut, en general, “unes relacions de veïnatge lleials, cordials i fructíferes”. En aquest sentit, ha destacat que “que la unitat d'acció entre Aragó i Catalunya va ser decisiva per derogar l'amenaça del transvasament de l'Ebre”

Amb tot, ha posat de relleu que existeixen serioses discrepàncies entre les institucions dels dos territoris en qüestions l'art de la Franja, la gestió de l'Arxiu de la Corona d'Aragó o aspectes competencials en planificació d'aigua. Conflictes en els quals, segons Boné “la raó assisteix clarament els aragonesos i que cal resoldre i superar com més aviat millor”. De totes maneres, s'ha mostrat confiat que “junts podem aconseguir molts objectius i resoldre les diferències que tinguem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.