Política

Puigcercós reclama la gestió del Prat perquè el model d'AENA és “franquista”

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat afirma que la gestió del Prat d'AENA “ofega l'aeroport i ofega l'economia catalana”

El líder republicà recalca que la recuperació de l'economia catalana passa “pel control de l'aeroport”

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha reclamat avui que les institucions catalanes participin en la presa de decisions sobre l'aeroport de Barcelona, i ha criticat que el model de gestió d'AENA és “franquista”.

En un acte de campanya sobre infraestructures celebrada a escassos metres de la pista d'aterratge, ha criticat que l'Estat no és neutre gestionant infraestructures i ha assegurat que el model de gestió del Prat d'AENA “ofega l'aeroport i ofega l'economia catalana”.

Puigcercós ha criticat que la principal infraestructura aeroportuària de Catalunya estigui “limitada per les decisions arbitràries d'AENA” i ha assegurat que moltes multinacionals s'instal·len a Madrid i no a Barcelona per la falta de connexions internacionals de la ciutat catalana.

A la vegada, ha recalcat que la recuperació de l'economia catalana passa “pel control de l'aeroport”, i, malgrat valorar positivament la construcció de la nova terminal -que va suposar una inversió de més de 1.000 milions d'euros-, ha explicat que el problema de l'aeroport no és de falta d'espai sinó de gestió errònia.

El candidat republicà ha considerat que la qüestió fonamental no és tant si la gestió de l'aeroport és pública o privada, sinó que Catalunya tingui un paper “decisiu i fonamental” en les decisions que es prenen.

“Un aeroport amb bandera catalana són moltes més oportunitats per a l'economia, és molta més competitivitat, és la captació de talent, de turisme i de capacitats per a Catalunya. És una condició important per mirar el futur amb optimisme”, ha sentenciat.

El secretari general i diputat d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que també ha participat a l'acte, ha assegurat que un dels grans problemes catalans és que l'Estat no ha compensat “mai” l'esforç inversor que s'ha fet des de Catalunya en matèria d'infraestructures.

Per aquest motiu, ha criticat que la primera línia d'alta velocitat fos Madrid-Sevilla, i, mentrestant, els pressupostos generals de l'Estat hagin seguit sense preveure les inversions necessàries per a potenciar l'eix ferroviari mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona