Política

Mas respecta la decisió de Montilla però ho veu com una “estratègia” per sumar suports

El líder de CiU demana que ningú es despisti perquè el candidat socialista tornarà a ser president si el tripartit suma

És partidari de la limitació de mandats

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha indicat aquest divendres que respecta la decisió del candidat socialista, José Montilla, de no tornar-se a presentar-se a les eleccions després del 28-N. Això sí, Mas ha considerat que és una “estratègia per intentar agrupar una mica més de suports” en torn de la figura del socialista. En declaracions als periodistes després d'un acte sobre política internacional, ha reclamat que ningú es despisti, perquè Montilla, ha dit, tornarà a ser president si el tripartit suma. “Que ho digui d'aquesta manera, no vol dir que no vulgui ser president de la Generalitat”, ha subratllat.

Sobre la limitació de mandats, ha recordat que ell sempre ha dit que és partidari de fer-ho, i que apostaria per governar durant dues legislatures, i com a màxim tres. Aquest allargament l'ha justificat pel fet que l'última legislatura se sol dedicar a preparar la successió, i així es perden anys de govern.

En aquest punt, ha demanat a Montilla “que no porti la ciutadania a l'engany” quan diu que Mas es vol quedar dotze anys governant. “No tot val, encara que estigui apurat, no tot val. El que no es pot fer és introduir sospites en la ciutadania que sap que són manifestament falses”, ha apuntat. El candidat convergent ha reclamant al president de la Generalitat que tingui el mateix respecte que ell mostra i que “no es dediqui a explicar coses que no són veritat”. En aquest sentit, ha recordat que fins i tot en l'àmbit de CDC, ell s'ha limitat a dos els mandats com a secretari general.

En preguntar-li si per a ell també és l'última oportunitat per ser president, Mas ha reiterat que ell va amb la mentalitat de guanyar i no pensa més enllà. “Entenc que Montilla no vagi amb la mateixa mentalitat guanyadora, però jo m'haig de creure al 100% que guanyem i ens en sortim”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.