Política

Rivera evita defensar la unitat de la llengua

El candidat de Ciutadans no vol obrir un debat filològic sinó un debat jurídic

Considera que els polítics valencians són lliures de determinar si parlen un idioma diferent o no

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, no es mulla per la unitat de la llengua catalana. Aquest matí, en una entrevista, ha explicat que les televisions públiques balear i valenciana empren “el català o el valencià”. Preguntat sobre si considera que són llengües diferents, Rivera ha defensat que parla de valencià perquè “això és el que diu l'Estatut de València. Jo em cenyeixo als termes jurídics”, ha subratllat. La norma bàsica del País Valencià determina en el seu article sisè que “la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià”.

“No vull ni obrir polèmiques ni obrir un debat de filòlegs. Jo vull obrir un debat jurídic, i això és el que diu el seu Estatut”, ha afegit, defensant així la possibilitat de determinar els límits d'una llengua mitjançant la política, per llei, i no mitjançant la filologia.

Rivera no ha esmentat els moviments socials i científics que, al País Valencià, defensen que “valencià” i “català” són dues formes diferents de referir-se a la mateixa llengua. Per contra, el líder de C's ha defensat la llibertat dels dirigents valencians de determinar, si volen, que es tracta de dues llengües diferents: “Jo no em fico a casa dels demés perquè crec que a Catalunya tampoc ens agradaria que ens diguessin com són les nostres llengües”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.