Política

Millet i Montull no irrompran en la campanya electoral

Les noves declaracions dels lladres confessos del Palau es faran passat el 28–N

El jutge es pronunciarà sobre el 4% després de les compareixences, com demana el fiscal

Fèlix Millet i Jordi Montull han de tornar al jutjat d'instrucció 30 el dimecres 1 de desembre, tres dies després de les eleccions del 28–N, i ho faran per signar en la compareixença que mensualment tenen assignada, com a mesura cautelar per assegurar que no defugen la justícia. No serà fins uns dies més tard que hi hauran de tornar per declarar sobre les noves revelacions del cas de l'espoli i sobre la derivada del suposat finançament irregular de CDC a través del Palau.

Aquesta és la previsió amb què treballa el jutjat encarregat d'investigar el cas, així com els fiscals que exerceixen l'acusació pública, segons ha pogut saber aquest diari de fonts judicials. Un cop s'hagin produït les noves compareixences, el jutge es pronunciarà sobre la conveniència o no d'obrir una peça separada per investigar el cas del 4%, cenyint-se al guió marcat per la fiscalia en el seu escrit del passat 24 d'octubre.

En aquell escrit del fiscal es demanava, en primer lloc, “que els imputats Millet, Montull i Gemma Montull prestin nova declaració i que se'ls imputin els fets que no es van contemplar en la primera declaració al jutjat”. Acte seguit afegia: “Practicada l'anterior, que es procedeixi a la formació de la peça separada”. D'aquesta manera i des de l'estricte àmbit judicial, el cas del 4% quedarà fora del calendari electoral, i Millet i Montull no interferiran en el procés.

Amb la mateixa lògica marcada per l'escrit de la fiscalia, el pronunciament judicial sobre la possible imputació de càrrecs de CDC, Àngel Colom i Daniel Osàcar, així com altres aspectes relatius a la peça separada, no s'hauria de produir fins després de la compareixença de Fèlix Millet i Jordi Montull.

La data exacta de la declaració es prendrà atenent a una simple qüestió d'agenda de les diverses parts implicades i, amb la lògica del calendari a la mà, serà sempre després de les eleccions i a mitjans de desembre. El jutjat instructor ha tingut aquests dies un problema d'organització per la baixa laboral en el lloc de secretari judicial, que n'ha dificultat el funcionament normal, fins ahir que es va nomenar una substituta.

LA XIFRA

10
persones
hi ha imputades en el cas de l'espoli del Palau de la Música, i la fiscalia demana ara que se n'imputin 8 més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.