Política

Rivera s'ofereix als decebuts del PSC per ser la seva veu al Parlament

L'acte central de campanya de Ciutadans torna a comptar amb els fundadors Arcadi Espasa, Félix de Azúa i Félix Ovejero

S'ofereix com “l'antídot” davant de l'abstenció

El candidat a la presidència de la Generalitat de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha ofert als votants decebuts amb un PSC que ha fet “la feina bruta” als nacionalistes, per ser la seva veu al Parlament i els ha demanat el vot perquè no hagin d'anar a les urnes “amb el nas tapat”.

Rivera ha aprofitat l'acte central del seu partit al teatre Villarroel de Barcelona per llançar aquest oferiment davant 350 persones i també per exhibir que Arcadi Espada, Félix de Azúa i Félix Ovejero, tres dels fundadors de Ciutadans, tornen a recolzar a la formació que van gestar fa cinc anys després d'un període de distanciament.

Cap dels tres intel·lectuals que van veure néixer Ciutadans ha participat avui en l'acte, però fonts del partit han assegurat que escenificaran la renovació del seu suport en pròxims mítings de la campanya, a l'hora que han confirmat un nou nom a favor del partit: l'exsocialista i contertulià Javier Nart.

Amb la loquacitat que el caracteritza, Rivera s'ha erigit com a l'“antídot” davant de l'abstenció dels votants desencantats d'un PSC que, sota el lideratge de José Montilla, no només “ha renunciat a defensar la igualtat entre els espanyols”, sinó que, ha subratllat, ha “estat més papista que el papa: més nacionalista que el Govern de (Jordi) Pujol i que el de (Pasqual) Maragall”.

En un acte que el propi Rivera ha definit com “emotiu”, per l'íntima il·luminació de la sala, Ciutadans ha exhibit no només suports sinó confiança i optimisme de què encara li queden dies per “donar-se a conèixer” abans del 28-N i aconseguir així el seu objectiu de formar grup propi al Parlament, cosa que requereix cinc diputats, i impulsar així modificacions de lleis perquè s'adaptin a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

“I llavors hauran de votar, el PSC i el PP, i miraré els ulls a la senyora (Alícia Sánchez) Camacho, a veure si és coherent amb el que ara defensa en campanya; el senyor Montilla no sé si el miraré perquè no tinc ni idea d'on serà llavors”, ha narrat amb sorna Rivera al fil de la decisió del candidat del PSC de no tornar a presentar-se a uns comicis després del 28-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.