Política

Montilla té un patrimoni de més de 365.000 euros però no té ni casa ni cotxes de propietat

L'habitatge on viu a Sant Just Desvern és propietat de la seva dona

Ha deixat clar que en el seu “no és gest ni una mesura electoral ni poc meditada” ja que ha recordat que el seu partit fa “mesos” que treballa en un contracte de servei públic que garanteixi transparència per a alts càrrecs i parlamentaris

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha fet públic aquest dissabte el seu patrimoni a través de la seva pàgina web. Segons les dades facilitades pels socialistes catalans, Montilla té 13.000 euros en comptes corrents, 87.615 euros en plans de pensions i 265.000 euros en participacions en fons d'inversió i altres actius financers.

Això fa una suma de 365.516 euros. A més, el candidat del PSC no té béns immobles, ja que la casa on viu és propietat de la seva dona, Anna Hernández, i tampoc té cap cotxe al seu nom, ja que no condueix. A més de fer públic el seu patrimoni, Montilla ha apostat aquest dissabte per un contracte per la transparència dels càrrecs públics.

A través de la seva pàgina web, Montilla ha dit que “és una bona mesura de transparència que els ciutadans coneguin el patrimoni dels càrrecs públics'” i per a que “puguin saber com varia aquest patrimoni durant el transcurs de la tasca que els electors ens han encomanat”. Però ha afegit que aquesta transparència “seria incomplerta si no anés acompanyada d'un seguit de mesures per a millorar la qualitat democràtica”.

El candidat del PSC ha avançat aquest dissabte en un míting a Girona que pensava fer públic el seu patrimoni aquest mateix vespre a través de la pàgina web www.presidentmontilla.cat a partir d'una política de “mans obertes” cap a la ciutadania. En aquest acte, Montilla ha deixat clar que en el seu “no és gest ni una mesura electoral ni poc meditada'” ja que ha recordat que el seu partit fa “mesos” que treballa en un contracte de servei públic que garanteixi transparència per a alts càrrecs i parlamentaris.

Així, creu que el fet de fer públic el patrimoni “no es tracta que ho faci un o altre candidat, que sigui un fet aïllat o anecdòtic”, sinó que vol que “sigui un pas endavant que comprometi també a totes les forces polítiques”. Per això planteja iniciatives legislatives per promoure aquest contracte.

En qualsevol cas, Montilla ha estat el penúltim candidat que ha fet públic el seu patrimoni. El primer en fer-ho va ser Joan Herrera (ICV-EUiA), que va reptar a la resta a fer el mateix. Això va provocar que el dia següent fessin aquest gest Joan Puigcercós (ERC), Alícia Sánchez-Camacho (PPC) i Albert Rivera (C's). Artur Mas ha avançat que ho farà aquest dilluns i Montilla se li ha avançat dos dies i ho ha fet públic aquest dissabte.

Herrera ha declarat compartir un pis amb la seva parella al barri barceloní del Poblenou que té un valor cadastral de 55.000 euros i sobre el qual va demanar una hipoteca de 160.000 euros. D'aquests, ja n'ha retornat més de 82.000. També ha declarat tenir un dipòsit fix d'estalvi amb 32.000 euros, un compte d'estalvi a termini fix amb 7.000 euros més i un compte corrent amb 7.000 més. El candidat ecosocialista té, a més, un Renault Scenic valorat en 18.000 euros.

Per la seva banda, el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat tenir un pis al barri de Sant de Barcelona que li va costar 1,8 milions d'euros, un Renault Scenic i un compte d'estalvi amb 12.000 euros, a banda d'un altre on li ingressen el sou com a diputat i president de grup, de 102.000 euros anuals.

La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat tenir un pis a Barcelona on viu amb el seu fill, i un saldo mitjà que no arriba als 4.000 euros al seu compte corrent, a més de “molts deutes” i “una hipoteca per pagar de gairebé 29 anys”.

Finalment, el candidat de C's, Albert Rivera, ha declarat que té dos pisos a la Garriga, un de 60 metres quadrats de 150.000 euros i un altre de 90 metres quadrats de 300.000, un Audi A3, una moto Yamaha FZ1-S i 5.000 euros en un compte corrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona