Política

Duran fa una crida per evitar la reedició del tripartit

El míting central de CiU a Figueres reuneix un miler de persones

L'alcalde de la ciutat i cap de llista del partit a les comarques gironines, Santi Vila, anima a aconseguir “una gran victòria”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que no repetirà el tripartit però el secretari general de la federació de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va fer referència ahir a una frase de Grouxo Marx per expressar el que pensa: “Si els principis no em van bé ja els canviaré”. “Si el tripartit suma, abans que el gall hagi cantat tres vegades es tornarà a reeditar”, afirma Duran i Lleida.

El secretari general de CiU va fer una crida ahir, en el míting central a Figueres, per aconseguir una àmplia majoria i poder tornar a tenir una “Catalunya forta”. També va alertar que no s'han de creure els oferiments d'ERC perquè, segons va remarcar, “és aquest partit qui ha investit el president de la Generalitat més depenent de la política espanyola de la història”. Duran va substituir el candidat de CiU, Artur Mas, que es va dedicar a preparar el debat d'avui a TV3.

El míting de CiU a Figueres va reunir un miler de persones, un nombre superior al que estava previst, i la carpa on es feia l'acte, que té una capacitat per a unes 900 persones, va quedar petita.

L'alcalde de Figueres i cap de llista de CiU per Girona, Santi Vila, va destacar que aquesta campanya té un doble repte: “Fer possible el canvi i acabar amb la discriminació que hem patit com a gironins”, va assegurar. “Estem en un moment emboirat i el país necessita esperança”, va destacar. També van intervenir els presidents comarcals de l'Alt Empordà de Convergència, Pere Vila, i d'Unió, Josep Blanch.

El míting va coincidir amb el partit del Barça: “No em vull estendre perquè us vull deixar veure la segona part”, va anunciar Duran i Lleida. I un cop acabat el míting, aquesta segona part es va poder seguir des de les pantalles de la mateixa carpa.

LA FRASE

Si el tripartit suma, abans que el gall canti tres vegades, es tornarà a reeditar
Josep Antoni Duran i Lleida
secretari general de la Federació de CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona