Política

Montilla destaca la reacció del PSC davant el cas Pretòria

El candidat socialista adverteix Artur Mas que la corrupció no es pot tapar amb cap “victòria electoral”

El president de la Generalitat confia que el cara a cara es podrà fer a TV3

El cap de llista del PSC a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, José Montilla, ha començat ha escalfar per al debat cara a cara amb Artur Mas. Per primera vegada durant la campanya electoral, el president de la Generalitat s'ha referit al cas Pretòria per recordar que els socialistes catalans no van “trigar ni dues hores” a suspendre de la militància els implicats en aquest afer de corrupció, referint-se a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz i al regidor, Manuel Dobarco. “És evident que no tothom ha actuat de la mateixa manera”, ha indicat.

En un dinar col·loqui avui al Fòrum Tribuna Barcelona, Montilla ha comparat aquesta actitud amb la de CDC i ha advertit al president de CiU, Artur Mas, que “si hi ha corrupció, no hi ha eleccions ni victòria electoral que la puguin tapar”. El primer secretari del PSC ha assenyalat “l'extrema gravetat” dels indicis que apunten a l'existència d'alguna relació entre “el saqueig del Palau de la Música i les finances de Convergència” i ha preguntat al Mas “si pensa assumir responsabilitats” en el cas que aquesta es demostri.

Pel líder socialista, el cas Millet és “l'escàndol més greu que ha sacsejat la societat catalana en molts anys” perquè es podrien haver desviat els diners destinats a la restauració i ampliació del Palau de la Música “a les finances d'un partit polític”. Per això, ha exigit que s'assumeixin responsabilitats polítiques i penals “si hi són” i ha considerat inacceptable “que es digui que es respondrà amb un somriure cada vegada que assenyali aquesta nafra de la nostra societat”.

El debat, a TV3

Per altra banda, l'aspirant a la reelecció com a president de Catalunya s'ha mostrat convençut que el debat cara a cara amb el candidat de CiU es podrà fer a TV3, malgrat els recursos que ja han presentat ERC i PP –C's també es planteja fer-ho–. Aquests partits consideren que s'incompleix el principi de pluralitat i deixa en una situació de desavantatge la resta de formacions polítiques. Montilla ha explicat que “sobre aquest tema ja hi ha jurisprudència per part de la Junta Electoral” i ha afirmat que les compensacions que marca aquest organisme ja s'apliquen “com si es preveies que el debat s'acabaria fent”.

El candidat del PSC ha culpat a Mas de què el cara a cara no s'hagi decidit abans i ha insistit que a ell li hagués agradat fer-ne dos “per arribar al major nombre de ciutadans”.

En aquest sentit, ha retret al líder convergent els seus intents per evitar el debat i ho ha atribuït a què “cap govern anterior va poder presentar un balanç tan intens i de tanta qualitat”. “Entenc la seva recança perquè no li convé”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Llarena dóna dos dies per al·legar contra la decisió de no amnistiar Puigdemont per malversació

barcelona
estat espanyol

Juanma Moreno remodela el govern andalús i canvia de portaveu

barcelona
Memòria democràtica

Troben una sola de cautxú al refugi antiaeri de la Sagrera

Barcelona
Política

Acord ERC-PSC per canviar l’alcalde dels Pallaresos

Els Pallaresos
judicial

L’Audiència amnistia Alay i arxiva la causa pel viatge a Nova Caledònia

barcelona
Política

Nou pas endavant a Sabadell per transformar el Museu del Gas en el del tèxtil

Sabadell
política

Marlaska es mostra “convençut” que hi haurà un “acord de progrés” per investir Illa

barcelona
GUERRA A GAZA

Israel sospesa la resposta a l'atac als Alts del Golan

BARCELONA
tribunals

El Tribunal de Comptes s’hi atreveix i és el primer a dur l’amnistia al TJUE

barcelona