Política

El PSC atia la desafecció amb falses promeses, segons CiU

Santi Vila afirma que Joaquim Nadal fa 30 anys que practica una campanya “amb promeses a la carta” i que cal “un relleu generacional que faci política d'una manera radicalment diferent”

Coincidint amb l'equador de la campanya, ahir finalment el cap de llista de CiU, Santi Vila, va respondre als atacs que els últims dies li havia llançat el del PSC, Joaquim Nadal, que havia acusat la federació d'anar a remolc de les seves propostes o de “fer sonar el violí” en temes com la variant de la Bisbal i no mullar-se. I Vila va trencar ahir per primer cop el mutisme que havia mantingut fins ara: “El tipus de campanya amb promeses a la carta que ha fet el senyor Nadal, en la línia del que fa des de fa 30 anys, confirma que a més de canvi de govern cal un relleu generacional que faci política d'una manera radicalment diferent de la que s'ha fet fins ara, i que retorni la credibilitat”. I va exemplificar-ho amb el túnel de Toses. Pel candidat de CiU, anar al Ripollès i dir que el túnel és imminent, “quan fa dècades que diu el mateix, és pur cinisme”. Per ell, abans del túnel cal fer les variants de Ripoll –reformulada– i la de Ribes, per afrontar la solució de Toses. També va qualificar de “grotesc” les declaracions de Nadal sobre la variant de la Bisbal, i li va recordar que qui l'ha paralitzada ha estat el Departament de Medi Ambient, governat pels socis d'ICV, i no pas per CiU. “Que recordi la posició d'alguns grups municipals socialistes en alguns dels pobles afectats”, va concloure. De tota manera, Vila sosté que al PSC se li ha de deixar dir el que vulgui, perquè la seva actitud respon a la d'algú que ja pensa en la sortida. “Nosaltres serem seriosos”, va advertir.

L'educació, prioritat

Vila va fer aquestes declaracions a Ripoll, on va visitar la Fundació Eduard Soler per presentar el programa d'educació de la federació [vegeu la peça]. Va explicar que les propostes en escoles bressol les presentarà més endavant. Tampoc no es va estar de llançar retrets al tripartit, tot i que de manera més moderada. Va reconèixer que la gestió en la construcció de centres educatius és molt complicada i complexa. Però va recordar que quan CiU tenia el govern de la Generalitat els membres del tripartit –llavors a l'oposició– es queixaven que hi havia massa escoles en barracons. Segons Vila, a hores d'ara les comarques gironines són el territori amb més mòduls prefabricats de tot Catalunya. La crítica la va exemplificar amb un altre cas: el de l'escola Sa Forcanera de Blanes, que tot i les promeses de fa anys ha passat en pocs dies de no estar programada a desencallar-se a corre-cuita per la pressió: “CiU no practicarà el sectarisme”, va dir.

A més d'un canvi de govern, cal un relleu generacional que faci política d'una manera radicalment diferent de com s'ha fet fins ara
Santi Vila
Cap de llista de ciu per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona