Política

Esperanza Aguirre diu que a Catalunya cal un govern que no li retalli llibertat

La presidenta de la comunitat de Madrid cita Pla i diu que cal deixar-se de “collonades”

Declara que el PP és l'únic partit liberal que es presenta als comicis

“Catalunya necessita més que mai un govern que no es fiqui en la seva llibertat i la deixi viure al seu aire”. Aquesta és la crida que va fer la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre i, citant Josep Pla, afegia: “I que es deixi de collonades”. Així, s'erigia el Partit Popular com “l'únic partit liberal” en aquestes eleccions. I els impostos o l'educació són els punts en què Aguirre veu “coartada” aquesta llibertat dels catalans. La fugaç visita d'Aguirre –va marxar just després d'intervenir– va tenir lloc ahir en un míting en un hotel de Roses.

Després de la intervenció d'Aguirre, va ser el torn de la candidata a la presidència de la Generalitat Alícia Sánchez-Camacho, que va carregar durament contra el cara a cara que finalment es produirà entre el candidat convergent, Artur Mas, i el socialista José Montilla, un repte sorgit del debat de candidats presidenciables de diumenge a la nit. Segons Sánchez-Camacho, “no es pot permetre el tracte de favor regalant-los un debat a tres dies de les eleccions”. La candidata popular considera que part de Catalunya està representada en altres formacions polítiques, “el PP entre elles”. L'exclusió dels altres grups és, per Sánchez-Camacho, “fer trampa amb el futur dels catalans”.

La candidata popular també es va erigir com la garantia a l'hora d'impedir “el veritable objectiu” que té Artur Mas, ja que, segons Sánchez-Camacho, té “una altra possibilitat a les seves mans”, referint-se al fet que el candidat convergent estigui “a favor de la independència”. Tant per Aguirre com per Alícia Sánchez-Camacho, el del PP és “l'únic vot útil” i, en paraules de la catalana, “l'únic que és útil per a la Catalunya que se sent espanyola”.

La llenya va ser, a part dels separatistes de l'Estat, per al president Montilla i els ajuts destinats als ni-ni. “No sé quins ajuts hi haurà si la caixa és buida” i presentava la “dignitat del treball com la millor política social”.

LA FRASE

Nosaltres serem l'àrbitre que decidirà en la política catalana
Alícia Sánchez-Camacho
candidata del PP a la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona