Política

ZP assenyala Montilla com a responsable únic del 28-N

Iglesias respon que la lectura dels resultats serà només en clau catalana

Confien que el cara a cara mobilitzi

El PSOE no vol fer cap lectura en clau espanyola d'un possible fracàs de la candidatura de José Montilla el 28-N. Així com a les passades generals es vantava dels 25 diputats catalans i se'l atribuïa en exclusiva, aquesta vegada José Luis Rodríguez Zapatero no vol ser responsable de la previsible pèrdua de suport electoral a l'opció dels socialistes.

Així ho assegurava ahir el secretari d'organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, en resposta a l'avís que el passat cap de setmana va llançar Montilla a Zapatero assenyalant que el president espanyol haurà de “prendre nota” del resultat de diumenge. Però segons Iglesias, “la repercussió, l'efecte i la responsabilitat” del 28-N “és només a Catalunya”.

El secretari d'organització i president d'Aragó, que ha participat en tres actes de campanya, reflexionava precisament que cada cop més el ciutadà distingeix l'abast de cadascuna de les eleccions i vota sense els seus interessos locals, territorials o en clau de política espanyola. “I diumenge no es voten generals”, emfasitzava.

En tot cas, Iglesias insistia que “falta encara la meitat de la campanya” i confia que hi ha temps per revertir les enquestes o, si més no, aconseguir un resultat més bo del que pronostiquen les enquestes per l'opció del PSC. El PSOE, de fet, està convençut que és possible arrossegar el 30% d'habituals votants socialistes a les urnes, si bé ja donen per fet que un altre 40% quedarà a casa. Ara per ara, són conscients que només el 30% restant està disposat a donar suport al PSC.

Debat cabdal

És per això que el cara a cara d'avui entre Montilla i Artur Mas es considera cabdal per mobilitzar l'electorat català i, molt especialment, els que si anessin a votar només donarien suport als socialistes però que ara per ara tenen decidit quedar a casa diumenge que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.