Política

Ciutadans acusa en un vídeo al PSC i al PP de “prendre el pèl” als votants

C's afirma que els dos partits diuen una cosa durant la campanya i “fan el contrari durant la legislatura”

Assegura que és l'única formació disposada a defensar el castellà a Catalunya i a lluitar contra el catalanisme

  • El candidat de Ciutadans, Albert Rivera EFE.
  • VÍDEO: El nou espot electoral de Ciutadans

Ciutadans ha penjat un vídeo al Youtube que acusa al PSC i al PP de “prendre el pèl” als votants. Aquest vídeo evita els temes sexuals que han usat altres formacions durant aquesta campanya, i pren l'expressió “prendre el pèl” literalment: un home en americana i corbata rapa una dona en una escena sinistra. Mentre sona una música tètrica, a la pantalla apareixen notícies que el partit usa amb la intenció de posar en entredit la voluntat de socialistes i populars de no pactar amb nacionalistes catalans o independentistes. Aquesta propaganda insisteix, doncs, en el missatge central de C's durant aquesta campanya: la formació assegura que només aquesta és una garantia contra el nacionalisme que critica.

Segons un comunicat que ha enviat el partit que lidera l'actual diputat Albert Rivera, l'home del vídeo, que riu mentre talla el pèl de la dona, representa “l'establishment català”, mentre que l'altra persona és “una ciutadana”. Mentre es desenvolupa l'escena, apareixen subtítols que insinuen possibles pactes entre el PP i CiU o el PSC i ERC, o que posen en dubte la voluntat dels líders socialistes i populars de defensar el castellà a Catalunya.

Tant uns com els altres “diuen una cosa en campanya i fan el contrari durant la legislatura”, han assegurat en el seu comunicat C's. Els líders del partit han assegurat aquests dies que ells poden aglutinar l'únic “vot útil no nacionalista” (i per nacionalista entenen nacionalista català).

“El PP exigirà conselleries a CiU per a un pacte de govern a Catalunya” és un dels titulars, aparegut, segons el vídeo, el 21 de març al diari El País. “No signaré el manifest pel castellà, no és necessari”, són unes paraules que, segons el vídeo, Libertad Digital va atribuir a la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, el 17 de juliol del 2008.

Critiquen Montilla per proclamar “som una nació” després de la sentència del TC

Pel que fa als socialistes, Ciutadans recupera una notícia del 3cat24 segons la qual Montilla assegurava, el 24 d'octubre del 2006, dies abans de les eleccions al Parlament del 2006, que no reeditaria un tercer tripartit. El vídeo també recorda que el president va proclamar el lema “som una nació” durant el seu discurs de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l'Estatut, pronunciat el 28 de juny d'enguany.

“Que no et prenguin el pèl. Rebel·la't”, acaba el vídeo, en el qual ningú parla però que no empra el català en cap de les frases que reprodueix escrites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.